Nicușor Dan, dat afară cu forța și abuziv de la ședința Consiliului General București - deputatul va face plângere penală

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
13
Tweet
Sursă foto: facebook.com/NicusorDan.ro

În Primăria „duamnei” Firea abuzul e la ordinea zilei: nu ai voie să iei cuvântul în ședința Consiliului General, chiar dacă legea îți permite. De această dată nu i s-a întâmplat unui simplu cetățean, ci unui deputat.

Este vorba despre deputatul USR Nicușor Dan, care a fost evacuat cu forța de către bodyguarzi și poliția locală pentru simplul fapt că a dorit să ia cuvântul pentru a-și exprima un punct de vedere legat de transmiterea în administrarea Administrației Străzilor Sector 1 și a RATB a străpungerii Buzești - Berzei.

Orlando Culea, președintele ședinței, l-a acuzat pe Nicușor Dan că nu a respectat regulamentul Consilului General al Municipiului București și i-a transmis că nu i se va permite să ia cuvântul. Nicușor a insistat, așa că președintele ședinței a cerut evacuarea din sală cu intervenția agenților de pază. Asta chiar dacă Nicușor Dan avea dreptul de a lua cuvântul, având în vedere că este deputat.

Nicușor a spus că va depune o plângere penală împotriva lui Orlando Culea, pentru că acesta a comis un abuz când l-a evacuat din sală și nu i-a permis să ia cuvântul.

În trecut, Nicușor Dan a fost săltat și de jandarmi și băgat în dubă, pentru simplul fapt că se afla la un protest pașnic împotriva demolării Halei Matache, dar nici de acea dată nu s-a lăsat intimidat.

Iată și filmarea de atunci (minutul 7:17):

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile