Nike continuă campania bazată pe emoție, sponsorizând primul sportiv cu paralizie cerebrală

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
14
Tweet
sursă foto: captură YouTube.com

După ce l-a luat ca imagine pe Colin Kaepernick, profitând astfel de emoția creată în jurul protestului sportivului împotriva rasismului din rândurile poliției americane, Nike continuă să pună accentul pe povești inspiraționale și care să-ți frăgezească un pic sufletul.

Așa se face că Justin Gallegos, student la Universitatea din Oregon, care suferă de paralizie cerebrală, s-a trezit din senin cu un contract profesional de sponsorizare de la Nike, devenind astfel primul sportiv cu o tulburare congenitală sponsorizat de gigantul american.

Gallegos s-a născut cu paralizie cerebrală, ceea ce înseamnă că are un control redus asupra coordonării mușchilor și corpului, dar asta nu l-a împiedicat să alerge cot la cot cu ceilalți studenți din echipa de atletism a universității.

În primăvara trecută, Gallegos a terminat un semimaraton, datorită și unei perechi de Nike Air Zoom Pegasus 35 FlyEase special creată pentru el.

„Astăzi de Ziua Internațională de informare despre paraliziile cerebrale, am atins o piatră de hotar în călătoria mea de alergare! Astăzi am făcut istorie cu Nike, devenind primul atlet cu paralizie cerebrală pentru a semna un contract cu Nike!", a scris Gallegos.

„Acesta a fost, probabil, cel mai emoțional moment din cei șapte ani de alergare! Crescând cu un handicap, gândul de a deveni un atlet profesionist este, așa cum am spus mai înainte, ca gândul de a urca pe Everest! Este cu siguranță posibil, dar șansele nu sunt în favoarea ta! Munca aduce rezultate! Sute de kilometri, sânge, transpirație și lacrimi m-au condus aici, împreună cu câteva cicatrici permanente! Dar călătoria continuă!”, a mai scris Gallegos.

Iată și clipul făcut de Nike, cu momentul când Gallegos află de sponsorizare:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile