No Bra Day: bucureștencele s-au lăsat fotografiate fără sutien

Share
1.5K
Tweet

13 octombrie e „Ziua Internațională Fără Sutien”, o sărbătoare menită să sporească conștientizarea privind sănătatea femeilor. Cu ocazia asta, zeci de bucureștence au renunțat la sutien și s-au lăsat fotografiate pentru un pictorial inedit pe Facebook.

Fotograful Cristian Bulugea, a.k.a. Daydreamerro, a convins o mulțime de tipe din Capitală să-și lase sutienele acasă și să devină vedetele galeriei sale foto. E un album „care ne arată cât de frumoase sunteți în fiecare zi când vă întâlnim în drumurile noastre”, după cum îl descrie autorul.

Elly. Braless Bucharest series. Foto: Cristian Bulugea

Albumul ne-a atras atenția (nu prea ai cum să dai scroll peste el), așa că l-am contactat pe Cristian și am stat un pic de vorbă cu el despre propria creație:

1) Cum ți-a venit ideea să te-apuci de albumul ăsta?

Păi, ideea a apărut anul trecut în urma unei discuții în grupul nostru de pasionați de fotografie. Apoi, mi-am făcut un mic plan pentru 13 octombrie anul acesta și m-am apucat de pozat fete. Oricum, în mod sigur o să continuăm seria. Nu mă așteptam atunci când am plănuit-o să placă așa mult!

Loredana. Braless Bucharest series. Foto: Cristian Bulugea

2) Cum ai reușit să convingi atâtea tipe să se lase pozate fără sutien?

La început a fost destul de dificil, pentru că nu existau exemple. Apoi, pe parcurs, când au apărut primele imagini din serie s-a schimbat radical situația și ajunsesem să primesc eu cereri de la fete să le pozez pentru album!

Braless Bucharest top shots. Foto: Cristian Bulugea

3) Toate tipele din albumul tău sunt tinere și frumoase. N-ar fi mers mai multă diversitate?

În mod cert ar fi mers, și sper ca în realitate absolut toate femeile să considere această opțiune. Pentru albumul în sine cred că această formulă, cu aceste femei pozate, este momentan cea mai bună alegere.

Alexandra. Braless Bucharest series. Foto: Cristian Bulugea

4) „No Bra Day” pune accentul pe sănătatea femeilor. Totuși, câteva tipe din galerie pozează cu țigara-n gură. Nu se bat cap în cap cele două?

Știu, s-a discutat asta, e o „greșeală” pe care o puteți accepta cu gândul că așa am dorit să facem imaginile. Multe dintre fete asociază timpul de socializare, tabietul cu țigara. Așa au rezultat și imaginile cu pricina. Cine are loc în suflet să accepte asta pentru frumusețea imaginilor, bine; cine nu, la fel de bine poate spune că ideile se bat cap în cap.

Braless Bucharest top shots. Foto: Cristian Bulugea

5) Unul dintre scopurile albumului tău e să educe publicul român, să-l facă să renunțe la prejudecăți. Cum stăm la capitolul ăsta momentan?

Destul de rău, dar încet-încet sper să mergem spre bine. Tot așa, cu puterea exemplului și cu răbdare din partea noastră, a celor care încercăm să prezentăm astfel de situații normale.

Braless Bucharest series. Foto: Cristian Bulugea

Întreaga lună octombrie e dedicată prevenției cancerului la sân. Femeilor li se reamintește cât de important e să meargă constant la control, să facă toate investigațiile medicale necesare pentru orice eventualitate. Cu cât e depistată boala mai repede, cu atât cresc șansele de vindecare.

Braless Bucharest series. Foto: Cristian Bulugea

Fenomenul „No Bra Day” a început în anul 2011 și a fost popularizat prin hashtag-ul #nobraday, răspândit prin toată Social Media. Femeile sunt încurajate să-și lase sutienele acasă și să iasă pe ușă încrezătore în propriul fizic, unite împotriva prejudecăților și - mai ales - a ignoranței.

Alina. Braless Bucharest series. Foto: Cristian Bulugea

Te invit să intri pe profilul de Facebook al lui Cristian Bulugea, să-i admiri și celelalte albume foto. Dacă vrei să vezi toată seria „Braless Bucharest”, se rezolvă printr-un click aici.

Braless Bucharest series. Foto: Cristian Bulugea

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

no bra day ziua internationala fara sutien cristian bulugea
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde