Noi reguli pe pârtiile din Poiana Brașov, amenzi între de 1.000 - 2.500 de lei pentru cine nu le respectă

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: Pixabay.com

Cei care se vor duce să se dea cu placa sau cu schiurile în Poiana Brașov vor trebui să respecte un set nou de reguli pentru accesul și utilizarea domeniului schiabil din Poiana Brașov.

Noul regulamentul are acum și sancțiuni propuse de Poliția Locală Brașov, cei care ar și urma să aplice amenziile pentru cei care vor încălca aceste prevederi legale.

Cele mai mari amenzi sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei și se aplică pentru accesul pe pârtie a schiorilor însoțiți de animale de companie sau pentru folosirea snowmobile-lor pe pârtiile de schi (doar personalul autorizat si pregătit al adminstratiei domeniului schiabil, a intervenţiilor echipei Salvamont sau Jandarmeriei Montane vor mai avea voie cu astfel de vehicule).

Cu 1.000 și 1.500 de lei vor fi sancționați cei care intră pe pârtie, deși aceasta este marcată cu semnul „PÂRTIE ÎNCHISA” sau cei care traversează gardurile de protecție cu schiuri, plăci de snowboard sau fără acestea.

Alte amenzi se vor da și pentru:

  • traversarea liniei de urcare a teleschiului pe jos, cu ajutorul schiurilor sau plăcii de snowboard, aceasta fiind interzisă. Traversarea se va face doar prin locurile marcate special;
  • folosirea pe pârtii a pungilor de plastic, anvelope sau alte dispozitive improvizate pentru coborârea pârtiilor;
  • coborârea și folosirea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement utilizând sănii, speedfly, biciclete sau alte dispozitive folosite în practicarea altor sporturi decât schiul și snowboardingul.

Contravenientul va putea achita pe loc sau în termen de cel mult 48 ore de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile