Noile Samsung GALAXY S9 și S9+ sunt aici. Merită să dai o avere pe ele?

Share
17
Tweet
Samsung GALAXY S9 și S9+ (foto: youtube.com)

Hai să vedem cu ce dotări se laudă, cum vor să revoluționeze smartphone-urile și cât costă.

Unul dintre cele mai așteptate două evenimente anuale din lumea tehnologiei, celălalt fiind lansările de iPhone, a avut loc aseară: Samsung și-a prezentat în Barcelona noile telefoane, care sunt – practic – vechile telefoane cu câteva îmbunătățiri.

S9 arată aproape la fel ca modelul anterior (S8), singurele schimbări de design fiind observabile cu lupa. Ah, stai așa, e una evidentă: senzorul de amprentă a fost mutat sub aparatul foto, înainte fiind în dreapta lui.

Foto: youtube.com

Telefonul are un display OLED de 5.8 inch și rezoluție 2960 x 1440. Procesorul e un Qualcomm Snapdragon 845. Are 4GB RAM, 64 GB memorie internă și suportă cardo microSD, așa cum e normal. Bateria e de 3.000 mAh – decent, dar tot insuficient pentru cerințele moderne. E rezistent la apă și la praf, ca orice telefon care se respectă. Se poate încărca wireless, iar încărcătorul e inclus în preț.

Foto: emag.ro

S9+ e cam același lucru, doar că are display de 6.2 inch, 6GB RAM și baterie de 3.500 mAh.

Cu excepția unui telefon lansat anul trecut doar pentru piața chinezească, S9 e primul smartphone cu diafragmă variabilă, ceea ce-ți permite să ajustezi profunzimea de câmp și cantitatea de lumină care trece prin lentilă. Camera de 12 MP e dotată cu tehnologie de autofocalizare dual-pixel și face poze pe întuneric cu 30% mai bune decât generațiile trecute. S9 are o singură cameră principală, în timp ce S9+ folosește două.

Foto: youtube.com

Filmarea în slow-motion e lăudată ca fiind revoluționară, deși există de o groază de timp app-uri pentru așa ceva. Evident, vorbim despre o calitate mult mai bună a înregistrărilor, dar tot nu-i o funcție care să te lase cu gura căscată.

Foto: youtube.com

La fel de neimpresionante sunt noile AR Emoji, care sunt – practic – versiunea Samsung a Animoji-lor lansate pe iPhone X. AR sunt mai detaliate, dar cu animații mai nașpa și acuratețe relativ scăzută. Creezi un avatar personalizabil care îți imită expresiile faciale și... atât. Wow.

AR Emoji (foto: youtube.com)

Prețul de pornire al lui GALAXY S9 va fi în jur de 4.000 lei, în vreme ce fratele lui mai mare, S9+, ar trebui să ceară undeva pe la 4.500 lei. Presimt că mulți români vor face rată ca să pună mâna pe noile gadgeturi, chiar dacă nu le trebuie cu adevărat. Nimic nu-i mai important decât să pari bogat, ca să moară dușmanii de ciudă.

Telefonul deja poate fi precomandat de pe anumite site-uri, livrarea făcându-se pe 8 martie. Dacă vrei să-l butonezi un pic înainte să dai banu’, S9 ajunge pe rafturile magazinelor în data de 16 martie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile