Nokia lansează telefonul care a schimbat lumea în anii `90

Share
95
Tweet
Nokia 8110 Foto: Promo / Promo Nokia

Pe scena de la MWC 2018, Nokia a prezentat în variantă reinventată telefonul pe care îl folosea Neo în Matrix în anii `90.

Este vorba de Nokia 8110, telefonul "banană", cel uşor curbat şi mulat pe faţă. În 1996, vânzările au explodat după ce telefonul a fost văzut în seria Matrix.

În 2018, Nokia reinventează acestă variantă de telefon, însă păstrează designul iconic curbat, în stilul unei banane, și vine într-o culoare rar întâlnită. Un "galben banană", aşa cum au declarat în glumă oficialii Nokia.

Nokia Foto: Tom Warren / The Verge

Deși sună a SF, se pare că are chiar și Google Assistant, Google Search și Google Maps. Nu au fost uitate nici rețelele de socializare, precum Facebook și Twitter.

Nokia se laudă cu un procesor Snapdragon 205, un ecran de 2.4 inch curbat cu rezoluţie QVGA şi suport VoLTE, dar si WiFi. Promite 512 MB RAM şi 4 GB stocare. Oricum, îi poți adăuga un card de până la 64 GB.

Telefon Nokia Foto: Tom Warren / The Verge

"Telefonul banană" oferă o baterie de 1500 mAh și până la 9 ore de apeluri VoLTE.

În toate povestea asta, telefonului îi lipsește o cameră selfie, dar este ok și cu camera de 2 MP din spate.

Cele doua variante Foto: Tom Warren / The Verge

Vine în variante single şi dual SIM, cu radio FM la bord și va fi disponibil pe negru și galben. Va apărea pe piață în luna mai a acestui an, iar prețul de pornire va fi de 80 de euro.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile