Noua strategie Uber: aștepți mai mult, plătești mai puțin

Share
Tweet
Uber Foto: 123rf

Răbdarea nu-i doar o virtute, ci și un bun mod de a economisi bani.

Uber e pe punctul de a implementa o nouă funcție care vizează tariful curselor. Un user din Berkeley, California, a postat zilele astea pe Twitter un screenshot din aplicație care arată că o amânare de numai 4 minute l-ar fi ajutat să economisească 2$ (8 lei).

@grecobs avea de gând să cheme o mașină la ora 16:56, caz în care prețul total al cursei ar fi fost de 10,18 $. App-ul i-a dezvăluit atunci un secret: dacă plasează comanda la 17:00, nu avea să plătească decât 8,15 $ la final. Tweet-ul a fost șters între timp, dar screenshot-ul circulă în continuare pe net.

Foto: Twitter/@grecobs

Ca să nu ne mai întrebăm dacă-i pe bune sau doar vreo glumă, o purtătoare de cuvânt a companiei a confirmat oficial funcția: „Accesibilitatea financiară e unul dintre principalele motive pentru care utilizatorii apelează la serviciul nostru, iar noi experimentăm intern cu o metodă de a economisi bani în schimbul onorării întârziate a comenzii”.

Are logică, dacă ne gândim la faptul că tariful cursei crește odată cu cererea. Cu cât mai mulți utilizatori cheamă simultan o mașină într-o anumită zonă, cu atât mai mulți bani trebuie să scoată fiecare de pe card. După ce trece „nebunia”, prețurile scad la loc. În cazul de față, inovația constă în faptul că Uber te va anunța în avans cum vor sta lucrurile din punct de vedere financiar.

Deocamdată, funcția e în stadiul de testare. Compania și-a încercat norocul cu utilizatori din San Francisco și Los Angeles, dar mai avem de așteptat până să se extindă noua strategie la nivel global.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile