Nu plătești întreținerea la timp, îți poți pierde apartamentul - să mai zici că nu se fac legi bune în țara asta

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
11
Tweet
sursă foto: Unica.ro

Erai revoltat că în țara asta se fac legi doar pentru ai scoate basma curată pe corupți? Iată că nu este așa, se fac legi și pentru tine... sărakule!

De exemplu, tocmai ce a intrat în vigoare o lege foarte mișto care te-ar putea lăsa fără apartament dacă ai trei restanțe la întreținere. Câte?

Din această toamnă, președinții de bloc au dreptul să-ți pună ipotecă pe apartament dacă aduni 3 restanțe la întreținere, pentru că din 28 septembrie, a intrat în vigoare Legea 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. Și acolo scrie că restanțierii la întreținere pot rămâne fără casă.

Un pic mai în detaliu: președintele sau administratorul e obligat să ceară notarea în cartea funciară a datoriilor mai vechi de trei luni care depășesc valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată - 1.900 de lei.

După sesizare birourile de cadastru și publicitate imobiliară vor trece debitele în cartea funciară a locuințelor, astfel că asociația de proprietari va avea ipotecă legală asupra apartamentelor, precum și asupra bunurilor aflate în interior.

Ipoteca se radiază la cererea președintelui de bloc sau a proprietarului după ce s-a făcut dovada că s-a plătit restanța la întreținiere.

Oare cum o să-i afecteze această lege pe pensionarii care, în lunile de iarnă, când întreținerea bubuie din cauza facturilor de la încălzire, nu vor avea bani să plătească la timp? Întrebarea e retorică...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile