Nu rata cea mai luminoasă și ultima supermoon de pe 2017

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
20
Tweet
Foto ilustrativ

În câteva zile, pe cer va fi ultimul supermoon din anul ăsta și ar fi păcat să-l ratezi - numită luna rece în Emisfera Nordică, luna plină de pe 3 decembrie va fi destul de aproape de Pământ și va părea cu 7% mai mare și cu 16% mai luminoasă decât de obicei.

Orbita lunii în jurul Pământului nu este un cerc perfect, dar este cumva alungită.

Asta înseamnă că luna își modifică distanța față de Pământ cu câteva mii de kilometri, de-a lungul timpului, ajungând într-un punct apropiat, dar și într-unul depărtat, în fiecare lună.

Foto ilustrativ

Supermoon este un termen popular pentru o lună plină sau o lună nouă care coincide cu oribita lunară, ajungând la o distanță apropiată față de Terra.

În mod tehnic, aceasta este a 4-a supermoon de anul ăsta, dar este singura pe care o vom putea vedea cu ochii liberi, iar asta pentru că celelalte 3 au coincis cu lunile noi, atunci când discul lunar arăta o față complet întunecată.

Foto ilustrativ

Cel mai bun moment pentru a te bucura de supermoon este la câteva minute după apus, atunci când un efect optic, numit iluzia lunii, va avea loc și va face luna să fie mult mai mare și mai luminoasă decât în mod obișnuit.

În cazul în care norii de pe cer nu-ți vor permite să te bucuri de acest fenomen, n-ai de ce să te îngrijorezi, deoarece la început de 2018 vei avea parte de alte 2 supermoon - pe 2 ianuarie și pe 31 ianuarie.

Cum s-ar zice, privește cerul!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile