O actriță celebră s-a transformat în rolul unui bărbat de 82 de ani și a păcălit pe toată lumea că nu e ea

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Whaaaat?

Când vine vorba de transformări fantastice pentru anumite roluri, unii actori devin adevărați cameleoni și o fac atât de bine, încât habar n-ai că despre ei este vorba.

Tilda Swinton este unul dintre acești actori, iar ultimul ei rol este unul care a creat multe controverse și semne de întrebare, deoarece o întreagă comunitate de cinefili s-a întrebat dacă despre ea este vorba sau nu.

După multe luni de suspans, actrița a recunoscut că ea este cea care joacă rolul unui psihiatru bătrân, în vârstă de 82 de ani, în cea mai recentă adaptare a filmului Suspiria.

Suspiria spune povestea unei tinere dansatoare americane care începe să studieze la o prestigioasă academie de dans din Berlin, doar pentru a afla secretele întunecate și sinistre ale academiei. Este o producție atât americană, cât și italiană, aflată sub regia lui Luca Guadagnino.

Tilda

Filmul este un mix de dramă + horror + supranatural, așa că așteaptă-te la o adevărată nebunie vizuală. Filmul este un remake după clasicul din 1977, regizat de Dario Argento și având-o pe Jessica Harper în rolul principal. Actrița va apărea și în producția de acum, dar, de data asta, într-un rol secundar.

Tilda, 57 de ani, va juca alături de Dakota Johnson și Chloë Grace Moretz, în rolul lui Dr Klemperer. Numele ei a apărut pe lista de actori prezenți în film, alături de cel al octogenarului Lutz Ebersdorf, despre care nimeni n-a auzit vreodată.

Cinefilii au început să se întrebe dacă nu este chiar vorba despre ea, însă nimeni din producție nu a confirmat zvonurile până acum, iar actrița susține că nimeni nu a pus întrebarea corectă, și anume "Are you playing Lutz Ebersdorf ?".

Informația a fost un "hoax" extrem de bine pus la punct, mai ales că regizorul a negat cu desăvârșire că ar fi vorba de "fake news". Mai mult, în timpul Festivalului de Film de la Veneția, Tilda a citit o scrisoare din partea lui Lutz, în care el își motiva absența din cauza faptului că este "o persoană extrem de privată".

Badass Tilda

În cele din urmă, adevărul a ieșit la iveală, iar Swinton a povestit cum stătea 4 ore la machiaj zilnic, pentru a-și intra în rol. Întrebată de ce a acceptat această provocare, ea a spus: "Undeniably, I would have to say, for the sheer sake of fun above all. As my grandmother would have it – a motto to live and die by – Dull Not To." Superb, nu?

Guadagnino, pe de altă parte, a spus că a fost esențial ca Tilda să joace rolul unui bărbat, mai ales pentru că filmul este despre identitatea feminină. Prezența ei, în opinia regizorului, garantează prezența elementului feminin care stă la fundamentul filmului.

Machiajul ei a fost realizat de câștigătorul de Oscar Mark Coulier - el a folosit proteze speciale pentru a-i subția gâtul și i-a făcut o nouă mandibulă pentru a-i face aspectul mult mai masculin.

Plus de asta, întreaga echipă a ajutat-o să-și intre cât mai bine în personaj, motiv pentru care personajul său a primit și un penis fals.

"She had this nice, weighty set of genitalia so that she could feel it dangling between her legs, and she managed to get it out on set on a couple of occasions." Odată cu aceste accesorii, pe platourile de filmare, Tilda a insistat ca oamenii să-i spună Lutz, iar mulți au început să creadă că e vorba de două persoane diferite.

Tilda

Iar ca șmecheria să fie completă, Tilda i-a creat și un profil fals de IMDB "actorului", care acum este direcționată către profilul ei.

Ea regretă că s-a aflat această informație (din cauza unui paparazzo german) și povestește cum și-ar fi dorit ca nimeni să nu afle niciodată despre rolul ei în acest film.

"Frankly, my long-held dream was that we would never have addressed this question at all. My original idea was that Lutz would die during the edit, and his In Memoriam be the final credit in the film", a spus actrița celor de la The New York Times.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile