Carnea viitorului - industria alimentară, din ce în ce mai interesată de carnea produsă din celule, fără sacrificarea animalelor

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
64
Tweet
Sursă foto: commons.wikimedia.org

E clar că spre asta ne îndreptăm: carne făcută în laborator, din celule recoltate de la animale, fără sacrificarea acestora. Acest tip de carne a fost deja produs în State și în Israel, în urmă cu 2 ani, iar cei care au testat-o s-au arătat mai mult decât satisfăcuți. Noutatea o reprezintă faptul că din ce în ce mai multe fonduri de capital sau oameni de afaceri sunt dispuși să investească sume mari de bani în „carnea viitorului”.

De exemplu, SuperMeat, un startup israelian care produce carne de pui din celule, a atras de curând o finanțare de trei milioane de dolari, acest tip de carne fiind considerat „curat” (fără horm,oni, fără antibiotice, fără sacrificarea animalelor) și devenind din ce în ce mai popular.

Printre finanțatori se numără fondurile de capital New Crop Capital și Stray Dog Capital, dar și compania germană PHW, unul dintre cei mai mari producători europeni de carne de pasăre.

Interesant este că CEO-ul SuperMeat, Ido Savir, este vegetarian de 20 de ani, „carnea curată” reprezentând o sursă bună de proteine pentru cei care au renunțat la carne din motive etice.

Ido spune că am intrat într-o perioadă în care industria alimentară devine din ce în ce mai deschisă spre noile tehnologii, care permit producerea unor cantități mari de alimente într-un mod sustenabil.

De asemenea, în 2017, Memphis Meats, o companie care produce carne de vită, pui și rață fără să crească sau să sacrifice animale, a atras investiții de 17 milioane de dolari. Printre investitori se numără miliardarii Bill Gates și Richard Branson.

Există încă destul de multe bariere (costuri, aprobări etc.), dar companiile care produc acest tip de carne spun că în 3 ani am putea vedea „carnea curată” pe rafturile magazinelor.

Iată și care este procesul detaliat prin care se obține „carnea curată”:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile