O Dacia 1300, vedetă în New York - polițiștii au oprit-o ca s-o admire

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
293
Tweet
Sursă foto: Eduard Palaghita // Facebook.com

Ce-i drept, nu prea ți-e dat să vezi așa ceva: o Dacia 1300 oprită de un echipaj al poliției din New York. Nici măcar în filme. Primul gând care-ți vine când vezi imaginea asta e că, probabil, românul a condus ca-n București sau a parcat pe trotuar... tot ca-n București.

Nu e vorba de așa ceva, nici măcar de faptul că șoferul asculta manele, cum singur scrie în postarea de pe Facebook.

Se pare că șoferul Daciei ar fi fost oprit pentru că unul dintre polițiști era originar din Italia și l-a oprit pentru că voia să admire mai bine autoturismul fabricat în România.

„Mi-a spus că vedea mereu Dacii când era copil şi era curios cum a ajuns maşina în Statele Unite”, a scris românul într-unul dintre comentariile de la postarea respectivă, devenită virală.

De asemenea, se pare că românul nu asculta nici manele și nici nu se ducea la biserică, așa cum scrie în statusul pozei, ci era doar o glumă.

Dacia lui Eduard Palaghita a fost vedetă și în serialul The Americans. Eduard este și singurul proprietar de Dacia 1300 din SUA.

Însă, Eduard mai are încă două autoturisme Renault12, strămoșul Daciei 1300. Cu Dacia devenită vedetă, Eduard a străbătut în 2017 întreaga Americă, 4000 de km în 10 zile.

„Un Ferarri mai vezi prin New York, dar o Dacia, ba. Motiv pentru care toți sunt curioși de istoria și originea automobilului Dacia, toți îi fac poze”, povestea Eduard pentru Libertatea într-un material realizat în luna iulie a acestui an.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile