O româncă din Anglia, şocată de prețurile din România: „Cum rezistă aceşti oameni?”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
816
Tweet
Sursă foto: facebook.com

În weekend o postare de pe Facebook-ul unei românce stabilite de mai mulți ani în Anglia a devenit virală și a stârnit o grămadă de reacții, unele pozitive, dar și foarte multe negative.

Claudia Guţulescu a povestit ce a șocat-o cel mai tare în scurta ei vizită acasă, în România: preţurile la alimente.

„În scurta mea vacanță în România, care doar ce s-a încheiat, am ieşit din casa de maxim patru-cinci ori. Dintre care, două ieşiri au fost împreuna cu mama la două hipermarketuri din oraş, pentru că avea ceva cumpăraturi de făcut. Prima vizită, țin minte că s-a încheiat cu un coș pe care, la ochi așa, probabil în UK aș fi plătit undeva la 30-35 lire. Hai, maxim un 40 indulgent. În România am plătit 270 de lei, adică mai mult. Acesta a fost primul șoc.”

Postarea ei este destul de lungă, dar paragraful de mai sus o rezumă cel mai bine. La care se mai adaugă și întrebarea: „Cum rezistă acești oameni?”

Din cele 1200 de comentarii la postare, foarte multe sunt negative și injurioase, ceva de genul: „rămâi acolo dacă nu-ți place”, „întoarce-te în țară și schimbă tu situația”, „n-avem nevoie de mila ta”, „nici în UK nu e situația așa de roz” etc.

Românii pur și simplu par să sufere de sindromul Stockholm: chiar dacă sunt abuzați, ei aleg să-și apere agresorul și să devină defensivi când le expui situația în care se află.

Indiferent dacă Claudia are sau nu în totalitate dreptate în ceea ce a scris, realitatea este că prețurile au crescut și vor mai crește, iar salariile nu s-au mărit (chiar au scăzut) și nici nu se vor mări prea curând. Deci, de unde acest patriotism forțat și toxic?

În orice caz, Claudia a ales să le răspundă cu o nouă postare celor care au înjurat-o.

O ai în întregime mai jos: „Dacă doriți cu adevărat să vă arătați patriotismul, nu o faceți înjurându-mă pe mine sau pe alții de-ai voștri pe Facebook. Faceți mai bine o schimbare. În primul rând în felul în care reacționați la cei din jur, iar apoi în felul în care vă raportați la cei care conduc țara în acest moment.”

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile