Olandezii construiesc un parc eolian gigantic în România, al cincilea din lume, cu o investiție de 1 miliard de euro

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
13
Tweet
Sursă foto: pixabay.com

Dacă noi nu suntem în stare să facem investiții inteligente la noi în țară, e bine că o fac alții, în acest caz: olandezii. Astfel, România ar putea ajunge să găzduiască un parc eolian gigantic, care ar fi al cincilea din lume din punct de vedere al puterii instalate. E ceva.

Bineînțeles, primul beneficiar e statul olandez, iar investiția ar fi de 1 miliard de euro. În momentul de față, capacitatea instalată a parcurilor eoliene din România este situată undeva în jurul a 3.000 MW. Odată cu construirea noului parc, ea va crește cu 30%.

Gauthier van Weddingen, CEO-ul NERO Renewables NV, compania olandeză care va construi parcul eolian, a declarat că toate avizele și autorizațiile au fost obţinute cu mai mulţi ani în urmă. De asemenea, acesta a mai spus că au fost semnate acorduri pe termen lung pentru 5.000 de hectare de teren cu autorităţile locale şi cu proprietarii.

NERO Renewables ar urma să ridice 362 de turbine eoliene în România, cu o capacitate de circa 1.000 MW. Acestea vor fi împărțite în două zone: în judeţul Buzău - 120 de turbine, în sudul Dobrogei - 242 de turbine.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile