Numele membrilor Goodbye to Gravity, decedați la Colectiv, au fost duse de NASA pe Marte

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
40
Tweet
sursă foto: captură Youtube.com
sursă foto: captură Youtube.com

În timp ce românii sunt în extaz pentru că avem o cea mai mare catedrală ortodoxă din Europa, fără să-i intereseze prea mult că avem și cel mai infect sistem medical, americanii sărbătoreau amartizarea sondei spaţiale InSight a NASA.

Această nouă sondă trimisă pe Marte va colecta și procesa informații precise despre Planeta Roșie, despre compoziție, despre istoria geologică a acesteia și despre ce anume a transformat-o într-o planetă pe care viața nu mai este posibilă.

Sonda InSight are și o legătură cu România. Odată ajunsă pe Marte, aceasta i-a omagiat pe membrii formaţiei Goodbye to Gravity care au murit după incendiul de la clubul Colectiv. Ea a purtat numele lui Alex Pascu, Bogdan Lavinius, Vlad Ţenea şi Mihai Alexandru departe de România și de forța gravitațională a Planetei Albastre.

Numele celor patru artiști care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv au fost scrise, alături de ale altor pământeni, pe un microcip pus la bordul sondei InSight.

„În memoria celor patru membri decedaţi ai trupei am adăugat numele acestora în misiunea InSight către Marte (…) unde vor rămâne pentru totdeauna. Arta și numele trupei sunt strâns legate de călătoriile în spaţiu şi astronautică. Acesta este motivul pentru care am ales acest mod de a onora aceşti patru oameni”, a scris germanul Andreas Schönhofen pe Facebook, înainte de lansarea misiunii NASA.

De asemenea, Schönhofen a sărbătorit amartizarea publicând pe Facebook piesa „Atonement”, a formaţiei Goodbye to Gravirty.

Sondei i-au trebuit şapte luni pentru a ajunge pe Marte.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile