Ori iOS 11, ori baterie longevivă. Nu le poți avea pe ambele

Share
Tweet
Low battery iPhone (foto: 123rf.com)

iOS 11 promitea durată mai mare de viață a bateriei, dar face fix opusul.

Apple a lansat oficial iOS 11 în data de 19 septembrie, iar lumea s-a prins repejor că noul sistem mănâncă bateria telefonului cu mai multă poftă ca înainte. În doar o săptămână au încercat să remedieze problema, publicând update-ul iOS 11.0.1, dar n-au reușit mare brânză. Bateria ține un pic mai mult, dar tot se golește infinit mai repede decât pe vremea lui iOS 10.

Specialiștii de la Wandera au realizat un grafic comparativ care ilustrează durata vieții bateriei în funcție de sistemul instalat (iOS 10 sau 11). După cum vezi, versiunea veche era infinit mai eficientă la capitolul ăsta.

Foto: wandera.com

Timp de trei zile, furnizorul de Enterprise Mobile Security a analizat 50.000 de gadget-uri marca Apple, indiferent că erau iPhone sau iPad. La final au realizat o medie și au obținut schema de mai sus. Pornind de la 100%, un telefon cu iOS 10 rămâne fără baterie în 240 minute. În schimb, unuia care rulează noul iOS 11 nu-i trebuie decât 96 minute să „moară”.

Dezamăgitor. Dacă rulezi iOS 11-le pe un iPhone 8 sau 8 Plus, situația e și mai gravă. Asta pentru că bateriile celor două modele au o capacitate surprinzător de mică – 1821, respectiv 2675 mAh. E un mare pas înapoi față de generația iPhone 7, în care bateriile erau de 1960 / 2900 mAh.

Mulți posesori de iPhone au fost așa dezamăgiți de iOS 11, încât au făcut „downgrade” la versiunea 10. Poți evita asta umblând prin setările app-urilor, astfel încât să dezactivezi refresh-ul lor în background sau să le restricționezi accesul la GPS.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile