Participăm „live” la Marea Unire printr-un spectacol interactiv cu holograme 3D și Video Mapping

Share
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Facebook/Spirit Românesc Semnează pentru Unire | facebook.com/ong.spirit.romanesc/photos/a.325184507605159/325184890938454/?type=3

Până se inventează Mașina Timpului, ăsta-i cel mai bun mod prin care putem lua parte la Marea Unire. Plus că-i o experiență la îndemână, organizată în parcarea unui mall din București.

Centenarul prin ochii prezentului - o incursiune digitală în istorie” recreează atmosfera și principalele evenimente ale anului 1918 chiar în parcarea Băneasa Shopping City. În perioada 8-11 noiembrie, adică până duminica asta, în intervalul orar 11:00-21:00, muzeul în aer liber devine un portal high-tech către începuturile țării noastre. Istoria și tehnologia modernă se îmbină armonios într-o experiență educativă și interactivă, după cum povestesc organizatorii:

Posterul oficial al evenimentului Foto: Ministerul Culturii și Identității Naționale

„Participanţii vor intra în contact cu momentul Marii Uniri prin activităţi interactive şi tehnologii care le vor crea sentimentul că sunt în mijlocul evenimentelor istorice. Ei vor porni într-o călătorie prin momentele decisive ale Primului Război Mondial, prin viaţa socială a perioadei şi prin momentele hotărâtoare ale zilei de 1 Decembrie 1918. Toată experienţa va fi trăită prin intermediul tehnologiilor anului 2018, la 100 de ani de la Marea Unire: video mapping, hologramă 3D, cabină de probă virtuală, puzzle digital, realitate augmentată”.

Muzeul virtual e format din nouă spații care funcționează separat, fiecare tratând un anumit aspect al anului 1918 și oferind o experiență unică, dar care împreună alcătuiesc o imagine de ansamblu a Marii Uniri. O idee genială, pentru că în felul ăsta poți oricând să dai „skip” părților care te plictisesc, să te axezi strict pe ce-ți surâde: „Vom realiza, practic, un serial al Marii Uniri compus din nouă episoade, fiecare cu povestea şi tehnologia sa, astfel încât vizitatorii să poată urmări fie tot spectacolul, fie doar părţi pe care le consideră mai interesante”, spun organizatorii.

Da, păi, dacă am fi avut la dispoziție toate tool-urile astea în școală, am fi luat cu toții 10 pe linie la istorie. Evenimentul ăsta e o oportunitate extraordinară pentru cei mici să învețe despre istoria țării într-un mod distractiv, să le și rămână informația în minte, nu ca atunci când sunt forțați să memoreze robotic o înșiruire de date și perioade de domnie.

BONUS: În aceeași parcare de la Băneasa te așteaptă și o fanfară care interpretează cântece patriotice. Nu trebuie neapărat să fii naționalist ca să-ți placă – poți aprecia obiectiv actul artistic. În plus, dacă nu-i ăsta cel mai bun moment în care să le asculți, nu știu care e.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile