PeSeDeus ex Machina - salvatorii patriei au plutit paralel cu mulțimea albă

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
PeSeDeus ex Machina

Despre mitingul de susținere a PSD-ului s-a spus că a fost o „mineriadă de catifea” și așa este. Oamenii au fost aduși acolo din toată țara, iar adevăratul mesaj al acestei adunări a fost: „suntem mulți, putem fi și mai mulți și, dacă e cazul, putem protesta și altfel.”

Oamenii aduși cu autocarele în București n-au venit cu pancarte pe care sa-și scrie ei nemulțumirile, ele au fost servite de partid, pentru că știe mai bine partidul pentru ce trebuie să protesteze simpatizanții lor. De fapt, mulți dintre ei nici nu știau concret de ce sunt în Piața Victoriei. Iar cei care știau aveau răspunsuri destul de confuze.

De ce?

Pe multe pancarte era menționat Statul Paralel și erau destui cei care menționau statul paralele în nemulțumirile lor. Dar ce este acest bau-bau? Ce este Statul Paralel? Unii din Piață ziceau de Justiție, de Koveși, de Iohannis, dar nu făceau decât să repete ce li s-a tot servit la televiziunile de partid și de pe scena din Piață.

Tăriceanu, Dragnea, Firea, Dăncilă nu s-au amestecat cu oamenii de rând, ci au fost coborâți pe scenă ca „salvatorii divini”, singurii care pot proteja România de Statul Paralel. Un exemplu perfect de PeSeDeus ex Machina.

Nu i-am întrebat pe oamenii din Piață de Statul Paralele, pentru a nu stârni prea multă confuzie și pentru a nu-i face să se simtă ca la o lucrare de control. În schimb, i-am rugat să ne spună 3 cuvinte despre PSD.

3 cuvinte despre PSD - „Mânca-ți-aș poola ta! Îmi arde mie...”

„Chiar în aceste clipe, Kovesi, Iohannis, Coldea, Maior şi toţi securiştii lor s-au închis într-o sufragerie. Haideţi să strigăm împreună: Doamna cucuvea, unde v-aţi ascunselea? Şi să mai strigăm, că mai avem: Esti sufrageristă şi nu mai rezistă”, a spus Liviu Pleșoianu de pe scenă.

Oamenii aduși în Piața, atunci nu reciclau lozinci, spuneau de pensii, de salarii, de locuri de muncă ca să nu mai plece copiii din țară, de spitale, de autostrăzi... Cei de pe scenă o dădeau paralel cu justiția, cu securitatea, cu statul paralel. Fiecare cu probelemele lor. Unii cu Justiția, alții, cei mulți, cu viața. Două lumi paralele.

Mulți s-au grăbit să-i jignească pe oamenii aduși din orașe pe care n-ai putea să le arăți pe hartă nici dacă ai știi din ce județ sunt. Adevărul e că acești oameni sunt prizonierii PSD-ului de peste 20 de ani, în orașe în care PSD e Dumnezeu și de care nouă nu ne pasă.

Până la urmă, acest miting a fost unul bun pentru că ne-a reamintit că, dacă vrem să evoluăm și să scăpăm de specimene precum Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Tăriceanu etc., nu mai trebuie să-i ignorăm pe prizonierii lor, ci trebuie să le întindem o mână, să discutăm cu ei, să le aflăm problemele, să le arătăm că există alternative, iar acolo unde nu există, să inventăm unele.

Altfel vom avea parte doar de mizerie...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile