Poezie contemporană românească scrisă pe șleau, cu șmecherie

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto via facebook.com/baicoiartparasites

Cine a spus că românul s-a născut poet, mare om a fost - poți să-l faci pe român în orice mod, dar nu-i spune că-i lipsit de creativitate.

Vreau să-ți vorbesc puțin despre pagina de Facebook băicoi-artparasites, inspirată de celebra Berlin ArtParasites.

Ultima ne duce într-o lume a citatelor și textelor celebre (și nu numai) care sunt corelate de picturi/imagini populare sau underground, în vreme ce prima face același lucru, dar cu mult mai mult spirit autohton.

Berlin ArtParasites se descrie așa: "berlin-artparasites shares compelling artwork that alters the way we live, love, work, play, think and feel".

băicoi vine cu următoarea variantă: "băicoi e metafora care te salvează. este ceea ce căutai în viata ta, dar nu ai știut că vei avea nevoie. este un joc de cuvinte sau un nume de oraș.

este un îndemn către o artă nefiltrată ce vine direct din suflet. până la urmă suntem doar niște insecte insignifiante ce se târăsc pe o planetă minusculă într-un univers infinit. suntem praf. de stele".

Nu știm exact cine sunt oamenii din spatele paginii (mai puțin pe Theodor George Slavic), dar fac o treabă atât de mișto, încât postările îi recomandă ca pe niște persoane caterincă și smarty.

Un fel de artă combinată cu poezie contemporană românească, spusă pe șleau, adevărată, amuzantă, poate și romantică, dar în niciun caz lipsită de twist, de vână, de șmecherie. Asta-ți oferă băicoi-artparasites.

Îți spune lucruri obișnuite, banale chiar, cum e și viața noastră de cele mai multe ori, băi, dar "are ceva", acel quelque chose care te face să revii.

Uite aici câteva exemple, să vezi cu ochii tăi despre ce-i vorba și să-mi zici apoi ce părere-ți faci:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile