Poliția Română blochează conturile de Facebook ale utilizatorilor dacă ei îndrăznesc să dea review-uri negative instituției

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
3.1K
Tweet
Poliția Română

Am momente când mă gândesc - "waaa, ce frumoasă e democrația și dreptul la liberă exprimare", apoi îmi aduc aminte că sunt în România.

Nu, n-am renunțat să fim o țară democratică, dar uite că deciziile luate la nivel de autorități demonstrează fix contrariul.

Trăim vremuri foarte suspecte și afiliate politic - corupția este atât de bine prinsă în rădăcinile acestei țări, încât mi-e tare teamă că n-o mai scoatem la capăt, dar, în același timp, merg pe filozofia că "speranța moare ultima", așa că încă mai am un dram de optimism.

Oricum ar fi, nu despre lucruri pozitive vreau să-ți vorbesc aici.

Subiectul zilei este despre Poliția Română și cum instituția blochează conturile utilizatorilor care îndrăznesc să-i dea review-uri negative pe Facebook.

Caz

Uite aici un grup de FB cu cei care au trecut prin asta, să vezi că nu-s chiar puțini, dacă exemplele de mai jos nu te conving.

Totul a început odată cu șoferul mașinii "MU*EPSD" - bărbatul care a rămas fără permis și fără plăcuțe de înmatriculare, deși are voie să circule cu ele.

Așa cum e normal, oamenii s-au revoltat și au început să-și facă cunoscute opiniile pe pagina de FB a instituției. Un lucru democratic, normal și susținut de rețeaua socială, nu?

Ei bine, iată că NU. După cum spune un utilizator, ceea ce urmează după un astfel de review nu e tocmai ok: "După ce te trezești delogat, treci prin toate întrebările de securitate și ți se reactivează contul, review-ul de pe pagina Poliției este șters automat (nu te anunță nimeni de chestia asta).

Eh și când vrei să lași din nou review-ul de o stea - ghinion - primești eroare că ești blocat de la a face asta. Că dacă dai report oamenilor care lasă reviews de o stea, Facebook o să le suspende automat contul pentru „activitate suspectă”."

Sunt și câțiva care au "scăpat" de ban pe FB, așa că ești invitatul meu să intri aici, să vezi ce au avut și alții de zis despre Poliția Română și, eventual, să zici și tu ce crezi - o steluță, nu mai mult, se știeeee!

Îți las mai jos câteva exemple de oameni care au trecut prin cenzură:

Caz
Caz

E foarte trist ce se întâmplă la noi în țară și cum un partid reușește să-și întindă tendoanele peste tot. Am o vagă senzație că tot țipăm în van, dar cert este că nu trebuie să ne oprim, măcar cât mai avem voie să deschidem gura.

Haide, mobilizare generală și nu uita să-ți păstrezi speranța aia că, la un moment dat, va fi bine. Sper. Cred.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile