Poliția Română cerșește like-uri pe WhatsApp, panicată din cauza sincerității românilor

Share
31
Tweet
Mass-ul Poliției Române Foto: Traian Berbecean | facebook.com/BerbeceanuTraian

Ori ești de partea Poliției în scandalul mașinii „MU*EPSD”, ori rămâi fără cont de Facebook. Astea sunt variantele pe care ni le oferă instituția menită să ne apere drepturile și libertățile fundamentale. Mulți au ales a doua variantă, iar responsabilul de Social Media al Poliției n-a știut cum să reacționeze altfel decât să cerșească recenzii pozitive prin mass-uri pe WhatsApp.

Scandalul Audi-ului cu numărul de înmatriculare „MUIEPSD” chiar ne-a întors țara cu fundu-n sus. Dar vina nu este a șoferului – el și-a înmatriculat LEGAL mașina, are dreptul de a circula cu plăcuțele respective oriunde în Uniunea Europeană, iar Ambasada Suediei din București îl susține complet. Vina pentru tot haosul îi aparține Poliției Române, care a insistat să hărțuiască încontinuu un om nevinovat și, ca bomboană pe colivă, să-i facă dosar penal și să-l lase fără permis și plăcuțe de înmatriculare. Asta deși el are tot dreptul să le folosească pe străzile noastre.

Poliția Română e de vină, pentru că a împins mașina „MUIEPSD” în lumina reflectoarelor și i-a acordat infinit mai multă atenție decât se cerea. A ținut o conferință de presă pe tema asta ca să-și justifice (eronat) abuzul, deși în trecut s-a ferit de conferințe în situații cu adevărat grave, când chiar ar fi trebuit să iasă la înaintare cu niște declarații oficiale. Spre exemplu:

Practic, Poliția a făcut din țânțar armăsar, apoi a nedreptățit un cetățean, iar acum refuză să-și asume responsabilitatea pentru orice. După abuzul de luni dimineața, când permisul și plăcuțele lui Răzvan Ștefănescu au fost înlocuite cu un dosar penal, lumea s-a strâns în fața sediului Poliției Rutiere ca să protesteze prin bannere de genul „Poliția Română e o slugă bună!”.

Valul de ură s-a mutat ulterior pe Facebook, unde 35.000 utilizatori s-au înghesuit să noteze instituția cu O STEA în recenzii. „Țara arde și babele se piaptănă” sau „Banuiesc ca stiti ca sunteti platiti din banii nostri (taxe, impozite, etc) ca sa respectati legea si sa ne aparati de cei care o incalca, nu sa faceti abuzuri la comanda unora?” sunt câteva dintre review-urile lăsate de români revoltați. Iar numărul lor tot crește și crește și crește...

Cum a reacționat responsabilul cu Social Media al Poliției Române? A șters câte recenzii a putut și le-a dat „report” utilizatorilor, pentru ca Facebook să le suspende temporar conturile. Zeci de oameni s-au plâns până acum de problema asta, dar probabil că sunt sute de alte „victime” care nu pot deschide gura tocmai din cauza suspendării.

Nota Poliției Române pe Facebook a coborât până la 1.2, iar instituția a intrat în panică. E atât de disperată, încât a ajuns să cerșească online. Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, numit „Polițistul anului” în 2007 și 2013, a postat pe Facebook un screenshot pe cât de penibil, pe atât de revoltător. E vorba despre un „mass” primit pe WhatsApp de la Poliția Română, prin care instituția cerșește recenzii de 5 stele ca să compenseze pentru valul de ură în care se îneacă:

„Șefu, nu vă suparați dar alea 5 stele reprezintă gradu' sau clasificarea? L.E. După ieșirea de astăzi pot să vă dau maxim doo margarete...ca-colegi...”, le răspunde public Traian Berbeceanu.

Marian Godină critică și el pe Facebook Poliția pentru modul deplorabil în care a gestionat toată situația: „Un nene [...] a vrut să facă pe interesantul și și-a înmatriculat LEGAL o mașină cu niște numere care să atragă atenția. Azi o poză, mâine două, azi într-un oraș, mâine într-altul, până pleca din țară și lumea îl uita în câteva zile, autostrăzile din România nu se dărâmau, asfaltul nu se întorcea invers, Carpații rămâneau la locul lor, Poliția rămânea cu 4.5 stele și cu o imagine relativ bună. Dar nuuu!!! Hai să facem din rahat bici și să transformăm omul în erou național, iar ce transmitea el altcuiva să luăm noi până nu o mai putem duce. Avem morți pe șosele, trafic sugrumat, dar cumva, ne încurcă unul care merge cu numere fără cifre și viața în România nu mai poate continua cu ăla pe străzi”.

Astea sunt adevăratele probleme ale țării: 1) numere de înmatriculare legale care pot fi interpretate într-un mod obscen și 2) nota Poliției Române pe Facebook, fără de care instituția nu mai poate continua. Și libertatea de exprimare, să nu uităm. Dreptul ăsta fundamental a devenit, mai nou, o crimă. Un „comportament dubios”, după cum ne pârăște la Zuckerberg Poliția.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile