Poliția Română și-o arde caterincă în comentariile date către utilizatori și demonstrează că nu ajută cu nimic tinerii care oricum se droghează

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
32
Tweet
Foto ilustrativ

În România trăim în acest paradox continuu - autoritățile țin mereu să ne avertizeze în ceea ce privește consumul de droguri, dar nu ajută cu nimic concret tinerii care oricum pun mâna pe ele.

Pentru că Electric Castle a început, Poliția Română a scris un comentariu pe pagina de Facebook în care și-a atenționat utilizatorii că va fi cu ochii pe ei și să aibă grijă ce "pastile" iau, în caz că răcesc. O caterincă care se vrea cool, dar nu e. Csf.

România este țara unde marijuana este trecută la drog de risc și unde se mută dealerii la mare atunci când e Sunwaves. Pe cine mințim că nu e așa?

Foto ilustrativ

Autoritățile știu bine acest lucru, la fel cum poate știu că la festivalurile de muzică (dar și party-uri), în general, de pe teritoriul țării noastre, se consumă substanțe ilegale.

Care este soluția corectă? Să comenteze caterincos pe FB despre cum ei știu că oamenii consumă droguri? NU.

În țările civilizate, poliția lucrează împreună cu ONG-urile pentru a pune în practică ceea ce se numește - reducerea riscurilor, adică informarea corectă a oamenilor cu privire la substanțele pe care le bagă în ei. Un exemplu concret a oferit Marius Comper despre situația din Marea Britanie.

Tot Comper a semnalat și existența ONG-ului românesc - Awaken - care se ocupă fix de acest aspect. Însă, ca lucrurile să se desfășoare spre buna siguranță a publicului, ar însemna să existe la astfel de festivaluri aparate speciale unde ei își pot testa drogurile.

Ok, acum ai să zici că nu asta e treaba poliției, dar am să te contrazic. Poliția vrea să prindă dealeri și oameni care aduc substanțe ilegale pe teritoriul țării și nu poate băga la închisoare pe toți tinerii care ajung să pună mâna pe niște pill-uri sau MD.

FOCUS!

Partea nasoală este că nu toți tinerii sunt informați cu privire la drogurile folosite și mulți pot avea parte de efecte negative din cauza asta.

Nu consider că România este o țară normală când poliția face mișto de astfel de lucruri, în loc să informeze corect cu privire la consecințele asupra oamenilor care consumă.

Din postarea inițială, cea în care poliția ne spune să avem grijă ce "pastile" luăm, pot să înțeleg că autoritatea este conștientă că se vor lua pill-uri și să avem grijă să nu ne prindă.

Nu ar fi mai indicat să existe și puncte de informare cu privire la astea?

Uite, spre exemplu, la un festival din UK, faptul că au existat puncte unde puteai să-ți testezi drogurile a dus la o scădere în ceea ce privește consumul acestora.

Adică hai să nu mai facem mișto că se droghează românii și să-i panicăm că-i prindem, că altfel ar fi închisorile pline de hipsteri care au băgat în ei, cel puțin o dată, pill sau MD.

Hai să facem ceva util - să-i informăm și să reducem din consum într-un mod deștept și civilizat.

Hmmm

Aici ar trebui să intervină și festivalurile de gen, unde organizatorii știu deja că se vor consuma droguri în spațiul oferit. O comunicare între organizatori, autorități și ONG-uri, centrată pe reducerea riscurilor, ar duce la rezultate mult mai bune decât statusurile "deștepte" de pe FB. Nu zici?

Va fi greu, iar prezentul este departe de orice inițiativă de acest gen. Momentan suntem la stadiul în care poliția și-o arde caterincă și răspunde glumeț comentariilor de pe Facebook.

Comentariu 1
Comentariu 2
Comentariu 3
Comentariu 4
Comentariu 5
Comentariu 6

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile