Spre deosebire de România, în America politicienii nu au voie să-și blocheze criticii pe social media

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
12
Tweet
Pagină Facebook Gabriela Firea

Dacă Gabriela Firea nu era „primarul României”, ci „primarul Americii”, pagina ei de Facebook ar fi fost plină de comentarii negative, de critici constructive și păreri diferite, pe care ar fi trebuit să le accepte.

Asta pentru că în America, țară la care toți politicienii de la noi se uităm cu admirație când vine vorba de democrație, politicienii nu au voie să șteargă comentariile critice sau să-i blocheze pe cei care-i critică pe conturile de social media.

De exemplu, chiar Donald Trump nu mai are voie să își blocheze criticii pe Twitter. Acest lucru a fost decis de o instanță americană în luna mai. Judecătorul a stabilit că președintele american folosește rețeaua de socializare ca un canal de transmitere a informațiilor. O judecătoare federală din New York a decis că el nu-şi mai poate bloca criticii pe rețeaua de socializare Twitter.

Posibilitatea de a reacționa la frecventele postări pe Twitter ale preşedintelui, prin comentarii, se înscrie în exerciţiul libertăţii de expresie protejat de Primul Amendament al Constituției, se arată în textul deciziei judecătoarei.

Între timp, în România, Gabriela Firea și-a închis pagina de Facebook de nenumărate ori în ultimele două zile, pentru a putea șterge comentariile critice și pentru a-i bloca pe userii care au alte păreri și care au îndrăznit să-și manifeste dezaprobarea față de felul în care Firea administrează acest oraș.

Îți reamintim că pagina de Facebook, mai ales a unui politician cu o funcție publică, este considerată spațiu public în România.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile