Poluarea din aer îți reduce din inteligență. Acum, gândește-te cât de prost te face Bucureștiul!

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
16
Tweet
Foto ilustrativ

Poluarea nu are niciun impact pozitiv asupra omului - știm deja că ne îmbolnăvește fizic și ne reduce speranța de viață, dar uite că lucrurile nu se opresc aici.

Un nou studiu demonstrează că poluarea reduce profund din inteligență - practic, cei care locuiesc în medii poluate nu s-au prea descurcat deloc bine la teste de aritmetică și limbaj.

Cercetarea a avut loc în China, dar este relevantă peste tot în lume - peste 91% din populația lumii trăiește în zone cu poluare în aer.

Foto ilustrativ

Organizația Mondială a sănătății a declarat poluarea principala cauză a morții peste tot în lume. Ei, și acum îți mai vine să arunci gunoaiele alea pe jos sau să mergi non-stop cu mașina?

Studiul a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences - cercetarea a durat 4 ani și peste 20.000 de oameni, de toate vârstele, au făcut teste de limbaj și matematică.

Rezultatele explică cum se produce o degradare cognitivă în rândul celor care stau mult în medii cu poluare în aer, iar lucrurile devin mai rele odată cu creșterea în vârstă.

Studiul mai sugerează și faptul că poluarea din aer crește riscurile de a dezvolta Alzheimer sau diferite forme de demență. Superb, nu?

București

OMS susține că efectele mediului, cât și a poluării din aer au generat peste 7 milioane de morți premature la nivel mondial din cauza - atacurilor de cord, bolilor de inimă sau de plămâni, cancerului la plămâni sau infecțiilor respiratorii.

Acum, vreau să te gândești la următoarea informație - Bucureștiul este pe locul ȘASE în rândul celor mai poluate orașe din Europa. Cât de mult crezi că te ajută acest lucru și cât de prost crezi că devii pe măsură ce stai aici?

Foto ilustrativ

Soluții sunt multe, dar la guvernarea pe care o avem, accentul cade pe numărul de statui din oraș și mai puțin pe gestionarea chestiunilor alarmante. Vorba celor de la Vama - "hai să ne mutăm la mare, o țară de oraș goale"?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile