Preotul se masturbează și pleacă, elevele sunt acum pedepsite că l-au filmat

Share
46
Tweet
Foto: youtube.com

Așa se face dreptate în România!

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu ne transmite printr-un comunicat de presă decizia halucinantă luată de conducerea Liceului „Nicolae Teclu” din Copșa Mică. Cele trei eleve care și-au filmat profesorul de religie masturbându-se la catedră (sau scărpinându-se la ouă, conform Patriarhiei) au fost sancționate prin „mustrare scrisă și scăderea notei la purtare [...] pentru că au înregistrat filmul și l-au distribuit fără acord”.

Asta era problema! Consiliul de administrație al liceului s-a gândit mult și bine înainte să voteze o măsură absolut cretină. Dacă preafericitul profesor ar fi fost filmat pipăindu-le, tot vina elevelor era? „Ce se întâmplă în clasă rămâne în clasă” pare să fie deviza Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu”.

Din fericire, există în continuare șansa ca sancțiunea să fie anulată, conform art. 26 din „Statutul Elevului”. Dar asta numai dacă elevele se comportă exemplar de-acum înainte, adică să închidă ochii și să-și țină gura.

Aceeași comisie a hotărât că diriginta „nu se face vinovată de mușamalizarea incidentului” și a lăsat-o în pace. Asta ne interesează mai puțin.

Pe bune, e normal să te agăți de o chichiță de genul „Filmatul interzis” într-o situație de genul ăsta? Mama uneia dintre eleve zice că nu: „Să se dea imaginile peste tot, să se vadă ce se întâmplă cu un profesor, cu unul care zice cuvântul lui Dumnezeu. Așa se face în fața a șapte fete? Dacă erau numai 3-4 fete, ce se întâmpla? Dacă le închidea în clasă și își bătea joc de ele?”.

Bun, dar oare omul lui Dumnezeu chiar se juca cu propriul penis pe sub catedră? Nu vrem să-l acuzăm pe degeaba. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, are o cu totul altă teorie: „Această persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona inghinală, ceea ce a dus la speculații, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă”. Asta e, se mai scarpină omul la boașe din când în când. Timp de un minut. Încontinuu. În fața unei întregi clase de copii.

Jurnaliștii de la Turnul Sfatului l-au întrebat pe profesor dacă acuzațiile sunt adevărate, iar el a refuzat să facă lumină în acest caz: „Nu pot să comentez”. Omul a demisionat după izbucnirea scandalului, dar Poliția din Sibiu a demarat oricum o anchetă. Așteptăm un verdict oficial, ceva cu mai multă greutate decât părerea Patriarhiei.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile