Primul nostru prieten din mediul online sau unde e Tom de pe MySpace?

Share
13
Tweet
myspace-tom-now-t Foto: hellomagazine.com/

A fost odata ca niciodată, înainte de filtrele cu cățeluși, modelele apărute peste noapte pe Instagram și părerologii Facebook-iști, o platformă online, pe nume MySpace. Și era super mișto. Stăteam nopțile să vorbesc cu oamenii de acolo, majoritatea americani. Mă fascina cultura lor și mi se păreau uber cool. De acolo copiam muzica, stilul vestimentar și deseori atitudinea. A, am uitat să menționez că aveam 14 ani. Când mi-am făcut primul pierceing în mijlocul buzei și descoperit muzica screamo, dată la maxim, (că așa făceau copiii cool de pe Myspace) maică-mea a descoperit dubla utilitate a papucului de casă- poate fi și bumerang, cu direcție spre fiică-sa…

MySpace in a nutshell Foto: MySpace

Dar e ok, nu trebuie să mă crezi pe cuvânt că a fost ceva măreț- vin cu statistici imediat!

Despre MySpace

Din 2005 până în 2008, MySpace a domnit suprem. A fost cel mai vizitat site de socializare din lume, depășind Google în iunie 2006 ca cel mai vizitat site web din Statele Unite. La atingerea cotelor maxime, News Corp a achiziționat MySpace pentru 580 milioane de dolari. În 2007, a fost evaluat la 12 miliarde de dolari. Până în 2009, MySpace a angajat aproximativ 1.600 de angajați. Platforma, super customizabilă, permitea utilizatorilor să își personalizeze profilurile și să dețină cu adevărat, spațiul lor pe internet.

Friend Space via MySpace Foto: Noizz.ro

Bine, bine, dar ce s-a întâmplat?

După achiziția asta de peste juma’ de miliard, noii proprietari ai MySpace au decis să se concentreze asupra monetizării serviciului. Sub îndrumarea unui imperiu mass-media care nu prea avea cunoștințe despre cum funcționează companiile în acest spațiu infinit- Internetul, MySpace a început să-și inunde utilizatorii cu anunțuri, în timp ce facea foarte puțin pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Deși Facebook era deja în creștere, site-ul a fost vizat strict de studenți, minimizând astfel scăderea popularitatății lui nenea MySpace în acel moment. Cu toate astea, probabil ai Facebook-ul undeva în tab-ul alăturat acum. Cu ad-uri și toate cele.

Cine e Tom Anderson și ce face acum?

Tom Anderson chiar el Foto: MySpace

Crearea contului de MySpace venea la pachet cu 1 prieten: Tom. Cred că în perioada aia nici nu știam cine e Tom ăsta. Ei bine, să zicem că era un fel de Zuckerberg. Site-ul ăsta a venit ca răspuns la Friendster.com, o iterație și mai veche de social media, care nu permitea utilizatorilor să folosească nume false. Prin urmare, Myspace a căutat să le permită utilizatorilor să devină oricine voiau. (eu eram C.Chaos). Împreună cu Chris DeWolfe- director de publicitate, a lansat site-ul în 2003 și după vreo 3 ani jumătate, au reușit să surclaseze Yahoo din punct de vedere al popularității.

În 2009, Facebook depășea dublu Myspace, iar Tom, acum într-un rol consultativ și nemulțumit de traiectoria companiei, a decis să plece definitiv.

Cu toate astea, nu e cazul să îi plângem de milă. Tom are 47 de ani acum și locuiește în Hawaii. Își trăiește viața explorând lumea în tot felul de destinații exotice si făcând fotografii demne de paginile revistei National Geographic. Cam aceeași poveste ca în cazul Myspace, pasiunea pentru fotografie a apărut accidental - după ce a văzut fotografiile de pe camera lui foto, a început să dezvolte iubire și pasiune pentru artă.

Deși căderea Myspace-ului a fost adesea atribuită popularității Facebook, se pare că Tom nu este ranchiunos, avand chiar un profil unde are peste un milion de fani. Ei vor putea să-și amintească cu plăcere zilele tinereții pe Myspace, pentru că Tom are încă aceeași imagine de profil ca atunci, chiar dacă are o calitate foarte neclară.

"Former 1st friend, enjoying being retired. Photo taking has been my hobby for 4 years. New mission 2 help others & engage!" – citează profilul lui de pe Instagram.

În afară de pasiunea pentru fotografie, Tom are chiar și un job! În prezent este consultant al RocketFrog, o companie din care face parte din luna mai, 2012. O platformă de jocuri de noroc online, RocketFrog a strâns 2 milioane de dolari când Anderson s-a alăturat echipei, iar doi ani mai târziu, Tom este încă enumerat printre unul dintre "băieții inteligenți care îi ajută".

Deci nu te gândi la Tom doar ca fiind primul tău prieten din mediul online. În timp ce recunoaște că e posibil ca timpul lui la Myspace să umbrească toate lucrurile pe care le va face în viitor, tipul a făcut chestii destul de marfă în anii de când a părăsit compania. Be like Tom!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile