Probleme cu somnul? Perna inteligentă vrea să aibă grijă de tine

Share
Tweet
Perna inteligentă (foto: kickstarter.com)

Dacă tot avem telefoane și ceasuri inteligente, de ce nu și o pernă inteligentă? Una care se răcește singură și te sfătuiește mereu cum să-ți îmbunătățești somnul.

Start-up-ul Moona e responsabil pentru invenția asta. De fapt, nu vorbim despre o pernă în adevăratul sens al cuvântului, ci despre un accesoriu pe care-l introduci sub fața de pernă. O mini-pernă, un fel de tabletă prin care circulă constant apă rece. Chestia asta e conectată prin cablu la o unitate centrală amplasată pe noptieră. Acest gadget din urmă monitorizează temperatura tabletei și a camerei.

Mini-perna pe care o bagi în adevărata pernă (foto: kickstarter.com)

Perna inteligentă înregistrează tot felul de statistici despre calitatea somnului tău și ți le trimite într-un app de pe smartphone. Acolo poți vedea cât și cum te-ai întors în timpul somnului, intensitatea luminii din cameră și umiditatea. Punând toate astea cap la cap, aplicația îți dă sfaturi personalizate ca să poți dormi mai bine data viitoare.

Statisticile somnului (foto: kickstarter.com)

Bun, dar merită să dai banii pe așa ceva? 400 $ costă invenția asta, adică vreo 1.500 lei cheltuiți pentru ca un gadget să-ți spună „Trage draperiile mai mult” sau „Aerisește-ți camera înainte de culcare”. Graficul mișcărilor tale în timpul somnului – să fim serioși – e complet inutil.

Singura parte mișto e faptul că apa circulă constant prin tub și menține perna rece non-stop. Nu trebuie s-o mai întorci de pe-o parte pe alta. Totuși, dacă n-ai tulburări de somn, sunt șanse mari să adormi oricum înainte ca o pernă obișnuită să se încălzească.

Ar face bine să afișeze temperatura și în grade Celsius (foto: kickstarter.com)

Cei de la Moona vor să lanseze perna inteligentă pe piață în iunie 2018. Dac-o comanzi din timp, poți beneficia de un „super-preț”: 249 $, adică 964 lei. Mai multe detalii tehnice despre gadget, plus un video de prezentare, găsești pe pagina oficială de KickStarter a produsului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile