Protest împotriva lui Robert Negoiță, primarul care vrea să betoneze o mare parte din Parcul IOR

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
32
Tweet
sursă foto: Facebook.com

Bucureștiul este un oraș extrem de poluat și condus de primari care nu dau doi bani pe acest lucru. Așa se face că primarul Sectorului 3 vrea să betoneze 12 hectare din Parcul IOR, în loc să se lupte să le salveze ca spațiu verde și să facă tot ce poate pentru a le păstra ca atare.

Cei care locuiesc în zona Titan au observat deja că în bucata de parc retrocedată au început să se întâmple lucruri dubioase: sunt tăiați copaci și arbuști, se perindă prin zonă tot felul de muncitori, iar intrarea de la intersecția Rebreanu cu Grigorescu a fost inchisă cu un gard.

Sectorul 3 este deja foarte aglomerat, cu trafic infernal, sufocat de mașini, de aceea toată lumea iubește parcul IOR și își dorește ca acesta să rămână intact, ba chiar să fie extins, dacă se poate, căci în week-enduri acesta a devenit neîncăpător.

Negoiță a făcut foarte clar faptul că nu-l interesează ce vor locuitorii sectorului pe care-l conduce și că-și dorește să ciupească cât mai mult din spațiul verde pentru dezvoltatorii imobiliari.

Așa se face că cele 12 hectare de teren din parcul IOR- zona Metrou Titan au fost retrocedate suspect în 2005, parcela reprezentând aproximativ 1/5 din parcul IOR, 1/3 dacă nu luam în calcul lacul. Și se presupune că acolo se va construi un complex imobiliar care va face traiul în cartierul Titan groazinc, aglomerându-l și mai tare.

Drept urmare, sâmbătă, 17 noiembrie, se va ține un protest în această zonă. Iată descrierea evenimentului care anunță protestul pe Facebook:

„În urmă cu cinci ani o petiție cu mii de semnături ale cetățenilor din sectorul 3 cerea în mod expres reintegrarea în parcul IOR a celor 12 hectar. Timp de patru ani nu s-a făcut NIMIC!

Mai mult, primăria a închis intrarea dinspre stația de Metrou Titan cu gard sudat și se continuă lucrările de delimitare, facilitând practic scoaterea acesteia din circuitul funcțional al parcului. Noi, care ne-am plimbat copiii pe aleile de aici acum nu mai putem intra! Practic se repetă scenariul bazei sportive Spartac.

Vă invităm la un protest pașnic sâmbăta,17.11.2018, ora 14:00, la intrarea în parcul IOR de la statia de metrou TITAN, pe toți cei interesați de salvarea parcului nostru.

Vom semna un memoriu pentru includerea acestui teren la nivelul capitalei în registrul spațiilor VERZI, acesta fiind amenajat ca parc încă din vremea regimului comunist, din anul 1967. De asemenea, având în vedere că suntem deficitari la nivel de capitală la capitolul spații verzi față de standardul European, păstrarea destinației zonei IOR- metrou Titan ca spațiu verde este o cauză de utilitate publică și cerem demararea urgentă a procedurii de expropriere.

Nu mai vrem betoane, parcul trebuie să aparțină pe deplin cetatenilor!”

Dacă îți pasă de sănătatea ta și de spațiile verzi din București, mergi la protestul din IOR.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile