Nu doar la MȚR se protestează față de filmele cu temă LGBTI - o proiecție de la MNAC a fost întreruptă de un „român adevărat”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
13
Tweet
Sursă foto: facebook.com

La MȚR s-a protestat luna aceasta de 2 ori și proiecțiile a două filme cu tematică LGBTI au fost întrerupte de protestatari agresivi. Motivul a fost că „astfel de filme” n-au ce căuta într-un „lăcaș sfânt”, așa cum cred unii că ar fi Muzeul Țăranului Român.

Dar, așa cum ne așteptam, românii verzi au o problemă că aceste filme există, nu că ele ar fi proiectate într-un loc sau altul. Dacă astfel de grupuri de „români adevărați” ar avea destulă putere, ei ar decide ce avem voie să vedem chiar la noi acasă. Dacă ar putea, ei ar intra să protesteze și în sufrageria ta.

Iată că după protestele de la MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană), duminică, 11 februarie, proiecția filmului My Child a fost întreruptă de protestul Asociației Adevărații Români: „Opriți propaganda homosexuală”. Un bărbat ras în cap s-a ridicat în picioare, cu fața la ecran, având pe spate scris următorul mesaj: „Opriți propaganda homosexuală în Ministerul Culturii. Asociația Adevărații Români”.

My Child este un film despre cum părinții unor tineri LGBT din Turcia au învățat să le accepte identitatea și chiar au devenit activiști pentru drepturile acestora. Este un film despre toleranță.

MNAC și One World Romania au introdus în program proiecția My Child după acțiunile împotriva unor filme pe tema LGBT, din cadrul MȚR.

„Considerăm că toleranța și promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținute eforturile de multiplicare a acestor valori. Protestatarul din seara aceasta a părăsit sala fără scandal, odată cu începerea filmului. A refuzat invitația de a rămâne”, a scris MNAC pe pagina de Facebook.

Probabil că va trebui să ne obișnuim cu astfel de proteste, pentru că, așa cum vedem, ele devin din ce în ce mai dese.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile