Protest împotriva Legilor Justiției în Piața Victoriei cu sute de oameni legați la ochi

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
89
Tweet
Sursă foto: Captură Facebook.com

La Sibiu, oamenii s-au strâns din nou în fața sediului PSD pentru un protest mut. Este cel de-al şaptelea fashmob din faţa sediului PSD Sibiu și a avut loc, duminică, 17 decembrie, când câteva sute de persoane au venit cu bagaje pentru a atrage atenţia asupra faptului că mulţi români, în special tineri, sunt atât de dezamăgiţi de felul în care suntem conduși încât vor pleca din țară.

„Astăzi în Sibiu, mâine-n toată ţara! Mişcarea «#vavedem» numără acum 10 locaţii pe harta României: Bucureşti, Sibiu, Braşov, Constanţa, Bârlad (felicităăări, Bârlad!), Iaşi, Craiova, Galaţi, Cluj, TImişoara. Împreună suntem puternici!”, se arată pe pagina oficială a protestului.

În București, chiar dacă a plouat toată ziua, câteva sute de oameni (peste 300) au ieșit în Piața Victoriei în jurul orei 15:30, pentru un flash mob mut în faţa Guvernului.

Participanții şi-au pus banderole negre peste ochi şi gură și au stat timp de 30 de minute nemișcați, cu faţa spre Palatul Victoria. Protestul lor a fost sub deviza „România condamnată la tăcere“.

Ideea e că exact aşa va ajunge sistemul juridic dacă vor trece modificările la Legile Justiţiei: un spectator mut și orb.

De asemenea, pentru această seara mai este programat un marș de protest, cu plecare din Piața Victoriei spre Parlament la ora 18.00, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Universitate - Piaţa Unirii - Piaţa Naţiunilor Unite - Parlament, unde vor aprinde luminile telefoanelor mobile.

Marșul nu va fi unul mut, ci gălăgios, pentru că manifestanţii plănuiesc să facă gălăgie pe tot traseul cu oale, cratiţe şi linguri.

Oamenii sunt nemulţumiţi de modificările aduse legile Justiţiei, de modul în care sunt adoptate acestea în Parlament, de ”naţionalizarea mascată” a Pilonului II de pensii, precum şi de modificările codului fiscal.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile