Cele mai mișto imagini de la protestele din această toamnă, pentru retragerea Legilor Justiţiei

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
33
Tweet

Duminică seara, 26 noiembrie, au avut loc noi proteste de amploare în Bucureşti şi în marile oraşe din țară. Mai multe grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, dar şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor (Liviu Dragnea) şi Senatului (Călin Popescu Tăriceanu).

De această dată, numărul protestatarilor a fost de 50.000, dintre care 30.000 doar în București. Cu excepția unui mic conflict cu forțele de ordine, cauzat de neprofesionalismul Jandarmeriei Române, protestele au fost pașnice.

Protestele din România au avut ecouri și în presa internațională, în publicații precum: Euronews, AFP, Belga, The Washington Post, Associated Pres etc.

Dacă nu ai fost și tu în stradă, iată cele mai mișto imagini de la proteste. Poate data viitoare o să apari și tu în ele, dacă-ți pasă și ieși din casă:

Câtă frunză, câtă iarbă - Toți pentru Justiție:

Protestatarii se adună în fața Guvernului:

Din Piața Victoriei spre Parlament, via Piața Universității:

Ceva mai penibil ca Jandarmeria Română, nu există... De fiecare dată încearcă să-i împiedice pe protestatari să ocupe carosabilul, niciodată nu reușesc, deși recurg la tot felul de abuzuri (amenzi date abuziv, șicanări, bruscări, violențe nejustificate etc.).

De această dată au încercat să blocheze coloana de protestatari folosindu-se de cai... foarte mulți cai. Nu au reușit. Încă un eșec. În plus, s-a văzut clar că nu-și stăpâneau caii și doar norocul a făcut ca animalele speriate și necontrolate să nu rănească vreun protestatar, mai ales că la protest veniseră și copii:

În vizorul protestatarilor a fost luată și editura RAO, cea care se mândrește cu cărțile publicate de infractori contemporani, printre care: Dan Voiculescu și Adrian Năstase.

În semn de protest, eu nu o să mai cumpăr nici măcar o carte de la RAO. Te sfătuiesc să faci la fel, dacă nu ești fan Dragnea&co:

Ferește-ți capul și buzunarele:

#statulparalel

Românii sunt oameni creativi:

Românii decenți au devenit cetățeni ai statului paralel...

Pro-vaccinare + anti-corupție =

Mama lu' Dragnea <3, acest MILF al protestatarilor:

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

proteste proteste bucurești rezist Liviu Dragnea tariceanu Piata Victoriei marș de protest jandarmeria română
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde