O nouă formă de cenzură - Protestul rock din Piața Victoriei, amendat de Jandarmeria Română

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: captură YouTube.com

Pentru Jandarmerie, flash mob-urile/actele/manifestările artistice sunt periculoase. Jandarmii nu se ocupă doar cu păstrarea ordinii publice, acum au devenit și critici de artă.

La cât de absurdă a devenit situația în România, e foarte posibil ca în curând să ai nevoie de autorizație ca să mergi pe stradă, altfel iei amendă de la Jandarmerie.

Iată ce s-a întâmplat:

Pe 29 Decembrie, câteva zeci de persoane s-au strâns în fața clădirii Guvernului pentru un flash mob muzical, ce avea ca scop susținerea independenței justiției.

Trupa Alex & The Fat Penguins și-a adus instrumentele în Piața Victoriei și a cântat piesa rock Just A Fool. Solistul a susținut că întregul act artistic a avut ca scop transmiterea unui „mesaj de pace”, dar, în ochii jandarmilor, și pentru astfel de mesaje ai nevoie de autorizație.

Astfel, autorii flash mob-ului rock din fața Guvernului au fost amendați de jandarmi și de poliția rutieră. Iată filmul evenimentelor:

Iată și amenda:

E clar că jandarmii români trăiesc într-o piesă de teatru a absurdului și se comportă ca atare de fiecare dată când au ocazia. Să nu uităm de celebrul „băgați site-ul de cultură în dubă”. Pentru că ordinele lor sunt mai importante decât a aplica corect legea, Jandarmeria Română a ajuns doar un instrument penibil de intimidare a celor care nu sunt de acord cu felul în care autoritățiile aleg să îngroape această țară.

Apropo de piese de teatru, nu este nici prima nici ultima dată când Jandarmeria Română cenzurează un act artistic care critică puterea. De exemplu, să ne amintim de piesa de teatru din Iași, oprită de jandarmi, pentru că... nu le-a fost lor pe plac... era prea cu mesaj politic:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile