PSD vrea să închidă stația de metrou Piața Victoriei la mitingul de mâine, chiar dacă Metrorex nu-i de acord

Share
30
Tweet
Metrou Piața Victoriei Foto: Facebook/Marcian Enache-Poti

Mitingul PSD de mâine nu-i doar „caraghios” și „populist”, după cum l-a numit Iohannis, ci chiar joacă murdar. Partidul a hotărât să închidă stația de metrou de la Victoriei pe durata manifestațiilor, pentru că de ce nu?

Informația a apărut într-un document intern PSD semnat de secretarul general Marian Neacșu. Mulțumită G4Media, putem citi aici toate instrucțiunile cu privire la desfășurarea mitingului din 9 iunie. Pe lângă aberații precum recomandarea costumelor populare ca recuzită sau printarea versiunii prescurtate a imnului României, documentul anunță că stația de metrou Piața Victoriei va fi închisă „din motive de securitate”.

Foto: g4media.ro

Dacă nu-i suficient de clar screenshot-ul, scrie așa: „Deplasarea cu metroul se va putea face până la stațiile de metrou PIAȚA ROMANĂ, AVIATORILOR, ȘTEFAN CEL MARE și GARA DE NORD (stația de metrou Piața Victoriei, fiind închisă din motive de securitate)”. Să lăsăm deoparte virgula aia care-mi face ochii să sângereze.

Am sunat la Metrorex ca să verific informația și am fost îndrumat mai departe către „Telefonul Călătorului” (0219264). Domnul de la celălalt capăt al firului părea ușor iritat când l-am întrebat dacă se va închide sau nu stația de metrou Piața Victoriei mâine. Probabil era sătul să răspundă a mia oară aceleiași întrebări. Mi-a zis că Metrorex e o agenție națională apolitică ce lucrează în interesul tuturor cetățenilor și că nu primește ordine de la PSD sau de la vreun alt partid. Mi s-a sugerat să răsfoiesc pe site-ul oficial Metrorex rubrica „Comunicate de presă” și, dacă nu există informația acolo, înseamnă că nu se închide nimic.

Am intrat și, într-adevăr, n-am găsit niciun anunț oficial pe tema asta. Nici pe pagina de Facebook a companiei nu a fost postat nimic, ceea ce lasă loc mai multor posibilități:

1) Reprezentanții Metrorex mint;

2) Sus-pușii din Metrorex au luat decizia asta fără să-și informeze toți angajații;

3) Marian Neacșu habar n-are despre ce vorbește;

4) Ieșirea din metrou va fi blocată de un zid format din jandarmi.

Ultima variantă îmi pare cea mai plauzibilă, mai ales în condițiile în care n-ar fi prima dată când se întâmplă așa ceva. Cel mai recent, protestatarii au fost opriți de jandarmi la metroul de la Universitate pe 20 ianuarie, tot „din motive de securitate”.

Vedem mâine care-i treaba. Mitingul PSD se desfășoară între 20:00 și 22:00, la Victoriei, în fața Guvernului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile