Puștoaica asta merge flămândă la școală, în timp ce Ministerul Educației investește milioane de euro pe sisteme wi-fi în școli

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
182
Tweet
Roxana

Mai nimic nu prea merge bine la noi în țară, iar asta pentru că deciziile care se iau la nivel de societate nu sunt deloc unele productive sau atent gândite pentru populație. Principalul scop rămâne în continuare - PROFITUL.

Uite așa se face că, într-o Românie unde peste 30.000 de copii renunță an de an la școală, Ministerul Educației s-a hotărât să investească 45 de milioane de euro pentru a instala sisteme wi-fi în 4.500 de şcoli.

Da, deci la noi în țară, unde copiii n-au cum să ajungă la școli din cauza sărăciei, unde oricum condițiile în școli sunt jalnice, unde profesorii sunt demotivați, depășiți și dezinterasați, asta era soluția de care aveam nevoie - sisteme noi de wi-fi.

Ironia face că în multe dintre școlile de la noi din țară calculatoarele nu merg sau sunt foarte vechi, așa că este de la sine înțeles că o astfel de investiție este una extrem de proastă.

Roxana

Știrile PRO Tv au realizat un reportaj pe acest subiect, pentru a exemplifica adevărul în comparație cu deciziile ministerului. Așa au cunoscut-o pe Maria, o puștoaică de 9 ani din Vaslui care-și dorește să ajungă medic. Discuția cu Roxana a decurs în modul următor (minutul 20:22):

Reporter: Sunt zile când te duci flămândă la şcoală?

Roxana: Da. Se întâmplă des. Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi. Mă simt rău...

Reporter: Ți-ar plăcea altceva?

Roxana: Un piure cu carne. Cam atât.

Roxana face parte dintr-o familie cu 5 frați, unde tatăl este căzut la pat de 3 ani, iar mama este singura care are grijă de ei. Fratele mai mare, 16 ani, a renunțat la școală, pentru a munci, iar banii pe care-i au de cheltuit se încadrează la 800 lei pe lună.

Roxana nu este o excepție în România, iar deciziile care sunt luate de ministere, pe toate planurile, o afectează. Acum, ea ar avea nevoie de un sistem educațional stabil, astfel încât să o susțină să-și continue studiile, nu de wi-fi. Nu zici?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile