Rănile cauzate de armamentul chimic al Jandarmerie se vindecă greu

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: Facebook.com // Anca Pandrea
Sursă foto: Facebook.com // Anca Pandrea

A trecut o lună de la Protestul Disporei și de la intervenția violentă a Jandarmeriei pentru evacuarea Pieței. Acțiunea iresponsabilă a Jandarmeriei Române a lăsat 450 de răniți, mii de persoane expuse la imense cantități de gaze (cantități care au fost secretizate), zeci de oameni loviți de jandarmi, chiar dacă aveau mâinile ridicate.

Mai mult de 750 de cetățeni au depus plângeri penale la Parchetul General împotriva Jandarmeriei. Și chiar dacă procurorii militari încearcă să facă lumină și să stabilească care sunt adevărații vinovați, ministrul de Interne, Carmen Dan, crede că în tot acest context decizia corectă este de a secretiza toate documentele ce au legatură cu mitingul din data de 10 august.

De ce? Pentru că poate și pentru că, cel mai probabil, Jandarmeria a acționat la un ordin politic.

Între timp a trecut o lună și nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru cele întâmplate, nu a existat nicio demisie, iar suferințele celor răniți în acțiunea Jandarmeriei sunt duse în derizoriu de afirmații precum cele făcute de Liviu Dragnea, cum că protestul ar fi fost organizat de grupări paramilitare din afara țării.

E multă lașitate și slugărnicie în instituții ale Statului care au cuvântul „onoare” cusut pe uniforme.

Iată, de exemplu, cum arată rănile unei fete care a luat parte la protestul de pe 10 august. Ele au fost cauzate de intervenția chimică a Jandarmeriei.

La o lună de la acele evenimente rănile sunt departe de a se fi vindecat și nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru cele întâmplate.

Jandarmeria Română a căzut în penibil încercând nu doar să mușamalizeze ce s-a întâmplat în Piața, dar pornind și o campanie de dezinformare, cu clipuri luate de la aparatul de propagandă de la Kremlin, cu conferințe de presă în care au pupat icoane și steaguri, sau în care au încercat să arate că gazele și grenadele folosite de ei sunt atât de inofensive că fac bine la ten.

După toate cele întâmplate pe 10 august e imposibil să nu tragi una din cele două concluzii: 1. Jandarmeria e incompetentă; 2. Jandarmeria chiar apără hoția și acționează la ordin politic.

În oricare dintre cazuri ar fi trebuit să existe demisii sau demiteri. Ele nu s-au întâmplat și este 10 septembrie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile