Reguli noi la Cannes - fără selfie-uri pe covorul roșu, iar Netflix nu mai are voie să-și bage filme în competiție

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
10
Tweet
Cannes

Netflix nu mai are voie să-și bage filme în cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Theirry Fremaux, directorul Cannes, a spus celor de la The Hollywood Reporter că motivul pentru care a luat această decizie este strâns legat de faptul că serviciul de streaming refuză să-și lanseze parte din producții în cinematografe.

În 2017, două producții Netflix (Okja de Bong Joon-ho și The Meyerowitz Stories de Noah Baumbach) au fost proiectate în competiția finală a festivalului, dar nu au luat niciun premiu.

Meyerowitz Stories

Începând de anul ăsta, nicio producție Netflix nu va mai avea vreo șansă la Palme d'Or.

"Anul trecut, atunci când am selectat două dintre filmele lor, am crezut că îi vom convinge pe cei de la Netflix să le lanseze în cinematografe. Am fost prea îndrăzneț: ei au refuzat", a declarat Thierry Fremaux.

Okja

"Cei de la Netflix iubesc covorul roșu și le-ar plăcea să revină cu alte filme. Însă ei înțeleg bine faptul că intransigența lor și propriul lor model de business sunt în opoziție cu propriul nostru model", a mai spus Fremaux.

Netflix va mai avea voie să-și prezinte anumite filme în cadrul festivalului, însă în afara competiției oficiale.

În ceea ce privește selfie-urile, Thierry Fremaux este de părere că ele creează "o dezordine intempestivă" atunci când vedetele urcă scările celebrului Palais des Festivals et des Congres din Cannes.

Selfie la Cannes

Mulți i-au spus lui Fremaux că o astfel de decizie pare demodată, mai ales pentru vremurile tehnologice în care trăim, însă el nu este de acord, ba chiar susține că mai mulți vor prelua același model.

"Selfie-urile merg împotriva lucrurilor care au contribuit la făurirea reputației pe care o are Cannes-ul. O anumită eleganță, discreție".

Cate

În ceea ce privește ediția din acest an, ediția cu numărul 71, selecția oficială a festivalului va fi anunțată pe 12 aprilie.

Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 8-19 mai. Juriul competiției oficiale va fi prezidat de actrița australiană Cate Blanchett.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile