Români din Diaspora, lăudați într-un viral din Social Media: nici măcar n-au acceptat bere drept răsplată

Share
Tweet
Antonia Nicol, pompier britanic Foto: twitter.com/Flaminhaystack

Vezi, mă, că se poate? Nu suntem doar hoți, cerșetori sau prostituate în ochii Europei.

Antonia Nicol, pompier londonez, a fost șocată weekendul ăsta de comportamentul uluitor al vecinilor ei români. Totul a început cu o gălăgie infernală, care probabil a făcut-o să iasă din casă pregătită să-i înjure de tot neamul.

„Multă gălăgie pe lângă casa mea. Descopăr că vecinii mei români mi-au reconstruit gardul care se dărâmase cu ceva vreme în urmă.

Când le-am oferit bani/bere în semn de recunoștință, au spus că e mai bine să faci fapte bune decât să aștepți vreo răsplată în schimb.

Ai naibii străini, cum vin aici & construiesc garduri”, scrie Antonia mirată.

Cu peste 20.000 de retweet-uri, 115.000 de like-uri și 1.600 de comentarii, cred că putem spune că postarea a ajuns virală. A ajuns până și pe 9GAG (de fapt, chiar acolo am descoperit-o).

Apropo de comentarii, m-a uns pe suflet replica unui user, Waleed Haidri: „Românii chiar sunt oameni buni, chiar dacă uneori dai peste unu-doi care nu sunt, dar majoritatea pe care i-am cunoscut și cu care am făcut afaceri la birou sunt oameni foarte drăguți și foarte săritori”. Pompierul completează: „Ca toți oamenii din toate țările. Aș fi putut menționa pur și simplu orice naționalitate și ar fi fost același lucru”. Corect, bravo!

Antonia Nicol, autoarea tweet-ului Foto: twitter.com/Flaminhaystack

Vezi cum e cu prejudecățile astea? Dacă englezoaica ar fi fost jefuită în inima Londrei de o bandă de români, incidentul s-ar fi transpus cel mult într-o știre banală. „Mare lucru, ăștia-s românii, știam deja”, ar fi zis internauții în timp ce scroll-uiau plictisiți mai departe. În schimb, cum face un român ceva pozitiv, ceva altruist, ceva ieșit din comun, gestul lui e tratat ca un miracol. Două-trei rânduri pe Twitter despre el ajung virale, iar Internetul se miră că există pe lumea asta și români cumsecade.

Dacă conaționalii noștri din Diaspora ar face de-astea mai des, web-ul s-ar umple treptat de laude la adresa românilor și am putea ajunge renumiți global pentru altruism, așa cum canadienii sunt pentru politețe. Știu: ușor de zis, greu de făcut; dar măcar să începem cu pași mărunți.

Hai, români de peste hotare, vă băgați? Surprindeți-vă pozitiv vecinii străini și hai să spălăm imaginea noastră în lume! Să nu mai fim asociați cu hoția sau cu cerșetoria, ci cu o bunătate sufletească ireală. Se poate, iar „reparatorii de garduri” sunt dovada vie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile