Royal Wedding: de ce să-ți pese de faptul că Prințul Harry s-a căsătorit și cum Meghan Markle a făcut istorie

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
263
Tweet
Nunta regala

Poveștile cu prinți și prințese au un farmec aparte, mai ales dacă putem să fim martorii vieții lor publice.

Am crescut cu ele prin basmele din copilărie, doar ca să aflăm că există și în realitate și sunt la fel de frumoase ca-n povești (cel puțin vizual).

Prințul Harry s-a căsătorit cu Meghan Markle și ne-a readus aminte de ceea ce înseamnă practic o "nuntă ca-n povești" și despre cum e frumos să arate doi tineri îndrăgostiți.

Milioane de oameni au ieșit din case și au urmărit nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles, în 1981, doar ca să afle cât de nefericită și puțin iubită a fost cea cunoscută și sub numele de Prințesa Inimilor.

Ani mai târziu, o lume întreagă a urmărit în extaz nunta Prințului William cu Kate Middleton, un cuplu absolut superb, dar nelipsit parcă de rigiditatea impusă de Casa Regală și convențiile impuse de aceasta.

Royal wedding

Pe 19 mai 2018, milioanele de oameni care au urmărit nunta dintre Harry și Meghan au avut parte de ceva special, ceva WOW, ceva care a rupt convențiile și a adus un aer fresh monarhiei.

Aproape așa cum și-a început drumul și Diana, prin naturalețea care a făcut-o una dintre cele mai iubite și cunoscute femei pe plan global.

Poate pentru că nu trebuie să urce pe tron în câțiva ani, și evenimentul a fost mai light, dar nu lipsit de însemnătate.

Să nu uităm că Harry a luat de soție o actriță americană, care nu a trăit în UK, care nu a fost școlita la universitățile frecventate de royals, care este de culoare și care, practic, nu are nicio treabă cu familia regală.

Diversitate la cel mai înalt nivel, iar Meghan s-a asigurat că lucrurile nu vor fi tipice unui astfel de event important.

Ceremonia a avut loc la St. George’s Chapel din cadrul castelului Windsor, iar niciun om politic nu a fost invitat, mai puțin cei care erau deja prieteni cu tinerii căsătoriți.

Meghan a purtat o rochie de o simplitate extraordinară, semnată Givenchy și realizată de designerul Elizabeth Emanuel. Rochia a fost ornată cu o trenă imensă, pe care Meghan (numită de acum înainte Ducesă de Sussex) și-a dorit să fie brodate florile din toate cele 53 de țări prezente în Commonwealth.

Dar pe lângă toate astea, pe lângă faptul că Oprah a fost prezentă, alături de alte celebrități, și pe lângă outtfit-ul lui Amal Clooney care a furat toate privirile și pe lângă pălăriile și non-pălăriile purtate de invitați, ziua de azi a fost una istorică.

Nu cred că viața ta se va schimba în urma acestei nunți, dar cred că un mesaj global a fost transmis - un mesaj al faptului că iubirea invinge și un mesaj al faptului că trebuie să acceptăm diversitatea.

Royal wedding

Și poate nu toată lumea a auzit de monarhiile prezente la nivel global, dar toată lumea a auzit de Casa Regală Britanică, așa că ce poziție mai bună de a transmite un mesaj pozitiv decât asta?

Instituția monarhiei este încă bine legată în tradiții și cutume vechi de 100 de ani și foarte greu se mișcă în timp cu vremea.

Ce-i drept, s-a mai modelat pe contemporainitate în ultimii ani, dar de la Diana și până acum n-a mai fost nimeni care s-o și zgâlțâie puțin.

Și nu pentru că o compar pe Meghan cu Diana, ci pentru că atitudinea primei este foarte asemănătoare cu cea a celei din urmă.

Venită cu principiul "I'm american, I hug" la purtător, Meghan, obișnuită cu atenția datorită meseriei avute, s-a poziționat confortabil și natural în noul rol și se pregătește să profite de el pentru a milita pentru cauze umanitare, dar și pentru women-empowerment și diversitate.

În cadrul ceremoniei, Meghan l-a chemat pe reverendul american Michael Bruce Curry pentru a ține un speech, iar omul asta a și făcut, până a ajuns viral.

Nu doar că l-a citat pe Martin Luther King, dar a vorbit atât de pasionat și pasional, încât nu cred că acele urechi britanice au mai auzit așa ceva de foaaaarte multă vreme.

Și adevărul este că a vorbit atât de mult, încât nu credeai că se va mai termina vreodată, dar a vorbit atât de frumos despre iubire, încât tare mi-ar plăcea să-i ascultăm mesajul (întregul lui speech îl găsești aici).

Black power complet a generat Meghan la propria nuntă, așa că nu a lipsit nici un cor de gospel divin - The Kingdom Choir, dirijat de Karen Gibson, a interpretat piesa Stand By Me, semnată Ben E. King, în 1961.

Aceste mici, dar mărețe detalii au făcut diferența și au făcut istorie, pentru că cei doi tineri și-au început drumul scăldați în iubire și toleranță, declarând prin gesturi un mesaj către indulgență care ar trebui să ajungă la fiecare om de pe acest pământ.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile