#SalvațiPipera - Cum poți să ajuți cel mai aglomerat cartier de afaceri al României

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
14
Tweet

Bucureștiul este un oraș problematic, iar asta nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni - de la trafic, la poluare, la infrastructură sau o bună gestionare a traiului în acest oraș de către autorități.

Cartierul de afaceri Pipera Sud, locul unde cel mai probabil muncești sau locul unde mulți dintre cunoscuții tăi își fac veacul, "se sufocă" și este copleșit de oameni, gropi, lipsa unui transport public de calitate, lipsa locurilor de parcare sau cea a spațiilor verzi.

Ce să mai, e un cartier aglomerat de clădiri gigant, unde se fac bani și oamenii se comportă ca niște semi-roboței pentru că nu prea au multe variante de a ieși din zona circulară în care se tot învârt.

Libertatea a generat o campanie cu numele de #SalvațiPipera, tocmai pentru că vrea o schimbare; și cum schimbarea este generată de noi, a venit și rândul nostru să facem concret ceva - să semnăm o petiție prin care lucrurile pozitive s-o ia din loc.

Scopul petiției #SalvațiPipera este să genereze un cadru propice pentru implementarea de soluții facile care să împiedice "sufocarea" celui mai aglomerat cartier.

#salvatipipera

Dacă vrei să-ți faci o idee mai clară despre problemele acestui cartier, te invit să citești descrierea petiției:

"În antiteză cu performanța antreprenorială, de peste 3,5 miliarde de euro pe an, există multe lipsuri vizibile cu care se confruntă Pipera Sud. Infrastructura pietonală este deficitară, cea rutieră este depășită, iar transportul public, fie că vorbim de cel subteran sau de cel de suprafață, nu este optimizat.

Lipsesc elementele de peisagistică și se poate observa cu ușurință că opiniile arhitecților urbaniști nu se reflectă în evoluția citadină a celor 170 de hectare din ultimii 29 de ani.

Totul se traduce într-o frustrare generalizată a celor 65.000 de oameni care muncesc aici și, pragmatic, în timp social pierdut pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care sunt în tranzit la volan sau în mijloacele de transport public.

Întreaga zonă reprezintă o pată neagră și pe obrazul României, pentru că toate problemele amintite mai sus sunt resimțite și de expații care conduc zeci de companii din Pipera Sud.

Cauzele sunt multiple. Cartierul de afaceri se află la confluența a trei administrații locale – Primăria Sectorului 2, Primăria Generală a Municipiului București și Primăria Orașului Voluntari –, iar acesta pare să fie principalul motiv pentru care nu a existat până acum un plan unitar de dezvoltare.

Au existat în schimb doar proiecte punctuale, nearmonizate, care nu au putut să țina pasul cu investițiile private în clădirile de birouri și spațiile aferente acestora".

Jurnaliștii de la Libertatea au făcut o groază de interviuri și au luat reacții de la mulți implicați în această schemă - de la cei care muncesc aici și până la autorități.

Apropo de asta, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu s-a ferit să menționeze cât de bucuroasă este că există această inițiativă. Ea nu a avut-o, evident, dar n-a ezitat să-și arate bucuria că altcineva îi preia din atribuții pe partea de logistică a Capitalei.

"Vă doresc mult succes! Mă bucur că mă susține și pe mine cineva, pentru că sunt singurul primar general de până acum preocupat de zona de nord a Capitalei. În nord nu s-a investit absolut deloc … În proiectul de buget pe anul acesta am prevăzut sume atât pentru fazele preliminare, cât, la rectificare, vor fi adăugate și celelalte bugete pentru fazele de execuție pentru mai mult obiective importante de infrastructură.

Pasajul de la Petricani, de la Andronache, de la Doamna Ghica- Colentina, supralărgire Fabrica de Glucoză. La Dimitrie Pompeiu vom avea o reconfigurare a zonei în ceea ce privește circulația și linia de tramvai. Și vor fi și alte obiective de infrastructură în premieră pentru această zonă.

Mă bucur că s-a lansat această petiție. Dacă în urma lansării acesteia și promovării ei vor fi și alte propuneri care vor veni de la cetățenii Capitalei, eu sunt total deschisă să le preluăm", a spus Firea celor de la Libertatea.

LOL.

#salvatipipera

#SalvațiPipera este o inițiativă care merită încurajată și dată mai departe, deoarece vorbim despre un cartier în care zilnic, de dimineață și până seara, vin la muncă 65.000 de oameni. Iar dacă asta nu te motivează îndeajuns, te invit să citește cele de mai jos:

#salvatipipera nu este un slogan, ci o necesitate. La fel cum cartela de metrou și cartela de acces în birou sunt pentru majoritatea dintre noi “buletinul de Pipera”.

Impozitele din salariile noastre se varsă în bugetul României, însă impozitele pe afacerile pe care le susținem ajung direct sau indirect la administrațiile locale și sunt proporționale cu cât producem.

#salvatipipera Pentru că Pipera Sud este păstorită de Primăria Generală, Primăria Sectorului 2 si Primăria Orașului Voluntari, suntem întreptățiți să aflăm câți dintre acești bani au fost investiți în lucrări și servicii publice în ultimii 20 de ani? Cine i-a cheltuit și cum? Și, mai ales, de ce ne pierdem sute de ore din viață, anual, în blocajele din Pipera.

Toate articolele din cadrul campaniei le găsești în secțiunea #SalvațiPipera de pe Libertatea.

Semnează petiția și cere schimbarea! Ia atitudine și salvează Pipera!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

pipera cartier bucuresti romania afaceri Salvati Pipera
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde