Samsung prezintă „telefonul viitorului”: e pliabil și se transformă instant într-o tabletă

Share
Tweet
Prezentarea noului telefon pliabil Samsung Foto: Screenshot youtu.be/Sp6RVQUQ1G4

Practic, Samsung redefinește termenul „phablet”, care până acum se referea pur și simplu la un smartphone gigantic sau la o mini-tabletă.

Samsung a prezentat ieri, la o conferință în San Francisco, telefonul la care Internetul visează parcă de-o viață întreagă. Gata, nu mai e cazul de zvonuri sau leak-uri: telefonul pliabil chiar există și e 100% funcțional.

Telefon + Tabletă, 2 în 1 Foto: BBC, bbc.com/news/technology-46130071

Justin Denison, vicepreședintele departamentului de marketing al Samsung, e cel care a prezentat noul gadget pe scenă. Dar nu înainte ca încăperea să fie cufundată în semiîntuneric, pentru ca detaliile de design ale smartphone-ului să rămână un mister.

Mulțumită noii tehnologii Infinity Flex Display, vedem cum Denison împăturește și extinde un ecran de 7,3 inchi fără să lase vreo cută vizibilă pe mijloc. E ca o carte, cu un display montat pe prima copertă și un al doilea „spread” pe interior. Încă nu avem detalii despre dotările concrete.

OK, foarte mișto. Chiar revoluționar. Dar nu-i tocmai ceea ce speram, iar denumirea „telefon pliabil” induce în eroare. De fapt, e o TABLETĂ pliabilă pe care o poți comprima până ajunge la dimensiunile unui smartphone.

În fine, deocamdată telefonul pliabil Samsung e doar un prototip, producția efectivă urmând să înceapă abia peste câteva luni. Telefonul va ajunge în showroom-uri cândva prin 2019, dar încă nu s-a anunțat data lansării. Nici măcar numele oficial al gadget-ului.

Foto: CNet, cnet.com/news/samsungs-foldable-phone-is-real-and-opens-into-a-tablet-infinity-flex-specs

E o cursă super-strânsă pentru lansarea pe piață a primului smartphone pliabil. Samsung nu-i singura companie care lucrează de zor la tehnologia asta – Huawei, Lenovo și LG o perfecționează și ele de ani buni, iar 2019 se anunță a fi cel în care prima generație de telefoane pliabile chiar ajunge pe rafturi.

Totuși, ne-am dori unul? Dincolo de faptul că-i mișto să poți face asta, pliabilitatea are drept consecință un produs final mult mai gros decât telefoanele de azi. De două ori mai gros, teoretic. Din punctul ăsta de vedere, ar fi un pas înapoi. Dacă-i mai pui și husă/carcasă, gata, cărămidă îl faci.

Apoi, display-uri multiple înseamnă mai multă energie consumată, deci tehnologia Infinity Flex trebuie introdusă pe piață simultan cu o revoluție în capacitatea acumulatoarelor. Dacă noua invenție marca Samsung se va baza pe-o baterie generică din prezent, ar putea „muri” în juma’ de zi. Ce faci atunci, umbli peste tot cu încărcătorul după tine?

Anyway, n-are rost să criticăm produsul înainte ca el să existe în varianta finală. Da, sunt șanse mari ca prima generație de smartphone-uri pliabile să fie o dezamăgire, dar vom afla sigur în 2019.

Ce zici, pe tine te tentează? Te-ar ajuta cu ceva display-ul flexibil?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile