Școala Altfel: Elevii români transformă autocarul în cocină, iar pe supraveghetor îl doare-n...

Share
668
Tweet
Școala altfel Foto: Facebook

„Școala Altfel” ar trebui să-i învețe pe copii ceva mai mult decât lecțiile din manuale, să formeze o legătură între elevi și profesori, să fie o experiență pozitivă pentru toată lumea. În unele cazuri, programul ăsta nu face altceva decât să scoată la lumină incompetența sistemului de învățământ și lipsa totală a educației.

Este cazul unui grup de elevi din Focșani, județul Vrancea. Cosmin Nicolae, directorul companiei de transport Marmara Premium Bus Romania, și-a pozat aseară unul dintre autocare și a postat pe Facebook urmările programului „Școala Altfel”.

Abia dacă putem vedea podeaua din cauza mormanelor de gunoi lăsate-n urmă de copii. Pungi de Mec, Bake Rolls, cutii de Pringles, sticle de apă, tot ce vrei și ce nu vrei.

„Colegul Ionut Braescu dupa o <<cursa altfel>> cu <<scoala altfel>> din Focsani. Este cea mai buna oglinda a EDUCATIEI din Romania anului 2018, fie ca vorbim despre invatamant sau familie. Adresez urmatoarea intrebare retorica <<cand vom incepe sa transportam oameni?>>”, scrie directorul companiei.

Mulți zic prin comentarii că e vina șoferului, pentru că nu le-a transmis de la bun început regulile călătoriei. Și că ar mai fi vina companiei de transport, pentru că nu le asigură pungi de gunoi. Știi ce? Am călătorit și eu zile întregi cu autocare în care nu aveam pungi de gunoi și nimeni nu-și arunca resturile pe jos. Improvizezi. Transformi una dintre sacoșele tale în sac de gunoi, iar la sfârșit o iei cu tine, nu i-o lași companiei.

Sigur că șoferul putea să urle la ei înainte ca situația să ajungă în halul ăsta, dar problema pornește de acasă: de la cei 7 ani de acasă, care lipsesc complet în cazul unora. Apoi, responsabil e și profesorul inutil care a însoțit grupul ăsta de animale fără să dea doi bani pe comportamentul lor. Oricine o fi, omul ăsta n-are ce căuta în Învățământ.

Poate te-ntrebi: „Dacă nu o fi pe bune? Dacă gunoaiele alea au fost aruncate acolo special pentru poză?”. O doamnă care, conform Facebook-ului său, e administrator al unei firme de transport persoane, zice așa într-un comentariu: „Pentru cei care cred că nu sunt reale pozele, ar trebui ca toți transportatorii care ne confruntăm cu așa ceva să postăm, să vedeți că sunt reale și - ce e mai grav - GENERALE, vreau să spun că e la nivel de țară problema asta, într-adevăr nu la toate clasele. Cele mai mari probleme sunt la școli unde sunt copii cu bani și veniți dintr-un mediu social, ca să zic așa, ceva mai ridicat, dar ridicat financiar, că educațional și bun simț este zero”.

Școala altfel” e un program național menit să dezvolte competențele de învățare și abilitățile socio-emoționale ale elevilor. Deci de-asta am tot văzut zilele trecute grupuri de elevi intrând entuziasmați în clădirea Antenei 3: să învețe, să se dezvolte. Totul se leagă acum...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile