Selena Gomez a ajuns iar la spital din cauza unei căderi nervoase și a problemelor de sănătate

Analia Milcoiu

Ghost Writer
Share
45
Tweet
Selena

Selena Gomez este o tânără talentată de 26 de ani care mereu a vorbit deschis despre problemele prin care a trecut sau prin care trece - de la depresie și până la lupta pe care o duce cu boala Lupus.

Ea a încercat să poarte un dialog constant cu fanii ei, să-i facă să conștientizeze implicațiile acestor afecțiuni, iar asta cred că este o inițiativă de admirat din partea unei persoane publice.

În 2017, Selena a făcut un transplant de rinichi (pe care l-a primit de la prietena ei cea mai bună), dar acum se pare că au apărut mai multe complicații. Gomez a ajuns de două ori la spital, la final de septembrie 2018, din cauza numărului mic de celule albe din organism.

A fost externată, dar la câteva zile după a ajuns iar în atenția doctorilor, deoarece situația nu s-a îmbunătățit. Se pare că Selena a vrut să plece din spital, iar când doctorii nu au lăsat-o, ea s-a panicat și a făcut o cădere nervoasă.

Selena și prietena ei, Francia Raisa

După acest episod, Selena a fost transportată la o clinică privată, unde va avea parte de terapie dialectic comportamentală.

Terapia dialectic comportamentală (dialectical behavior therapy/DBT) este o metodă psihoterapeutică construită de Marsha M. Linehan la sfârșitul anilor 1980 pentru lucrul cu persoanele cu multiple tentative de suicid și autovătămare.

Între timp, metoda a devenit standardul de aur în tratamentul persoanelor cu tulburare borderline și și-a dovedit eficiența pentru multiple tulburări: dependente, anxietate, tulburări alimentare, PTSD, adolescenți cu tulburări emoționale.

Derivată din terapia cognitiv-comportamentală, este printre primele forme de psihoterapie cu accent pe mindfulness, având profunde legături cu filozofia budistă (Marsha Linehan este maestru Zen).

Ea îmbină astfel tehnici clasice de analizare a schemelor de gândire, automonitorizare și recompensă și concepte ca acceptarea realității, conștientizare a prezentului și echilibru între extreme.

Selena

Artista în vârstă de 26 de ani a vorbit întotdeauna deschis despre problemele pe care le are cu depresia, iar în septembrie a luat o pauză de social media, din cauza comentariilor negative primite. Fanii sunt cei care au susținut-o mereu, iar când veștile despre internarea ei au ajuns publice, ei au dezvoltat hashtag-ul #PrayForSelena.

Lupta pe care o duce cu boala Lupus nu este una ușoară, iar asta are în mod cert implicații asupra stării sale psihice de sănătate. Sperăm să se facă bine cât mai repede și să aibă curajul de a lupta mai departe.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile