Selma Blair a anunțat, în cel mai uman și emoționant mod posibil, faptul că suferă de o boală gravă

Analia Milcoiu

Ghost Writer
Share
Tweet
Selma Blair

Vedetele sunt de multe ori protejate de faimă și bani în ochii privitorilor, dar asta nu înseamnă că ele nu sunt mai puțin oameni decât aceștia. Popularitatea și banii nu te scapă de problemele vieții și nici de boală, iar Selma Blair a simțit-o pe propria piele.

Actrița pe care sigur o recunoști din filme legendare precum Scream, Cruel Intentios sau Legally Blonde a hotărât să-și anunțe fanii de greutățile prin care trece, într-un mod uman, direct și foarte sincer.

Multe celebrități evită să vorbească deschis despre bolile prin care trec, iar asta promovează stereotipurile - atunci când observă că persoanele pe care le admiră sunt și ele făcute din carne și oase, oamenii parcă-și redescoperă umanitatea.

Plus de asta, vedetele pot profita de puterea de influență pe care o au și pot reduce din stigmatizarea unor afecțiuni întâlnite la nivel global, cum ar fi depresia, anorexia, obezitatea, bipolaritatea etc.

Selma

Selma Blair, 46 de ani, a recunoscut în urmă cu 2 zile că, pe 16 august 2018, a fost diagnoticată cu scleroză multiplă.

Scleroza multiplă (SM) este o boală autoimună care afectează sistemul nervos, iar pe înţelesul tuturor, această boală constă în faptul că celulele imunitare atacă propriul sistem nervos, cu urmări precum pierderea vederii, amorţeală, durere etc.

În medie, şansele de a suferi de scleroză multiplă este de una la 750 şi afectează femeile de două ori mai mult decât bărbaţii.

Blair a povestit despre cum a avut simptome ani la rândul, însă abia acum a fost diagnoticată oficial, după ce a fost văzută de un doctor și a căzut în fața lui. Ea credea că toate se întâmplă din cauza unui "nerv ciupit".

Selma a spus că probabil are această boală incurabilă de 15 ani, dar se simte bine să știe că acum are o confirmare totală și poate vorbi deschis despre aceste lucruri.

Zis și făcut. Actrița a notat pe contul ei de Instagram despre starea în care se află și cum ia fiecare zi pas cu pas, chiar dacă acum este ajutată uneori să se îmbrace, scapă mereu lucruri pe jos, iar ridicarea acestora îi ia o viață.

A mulțumit oamenilor care au fost alături de ea, a vorbit despre lucrurile pe care își dorește în continuare să le facă și și-a rugat fanii să o ajute dacă o văd în dificultate pe stradă.

Este important să vorbim despre aceste afecțiuni des întâlnite, pentru că doar așa le vom înțelege mai bine și vom ajunge la concluzia că nu suntem singurii care trec prin momente dificile.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile