Un senator cere Jandarmeriei să aibă un pic de demnitate și să nu participe la parada de 1 Decembrie

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
10
Tweet
sursă foto: libertatea.ro

Se apropie momentul 1 Decembrie, când o grămadă de politicieni vor veni să facă baie de mulțime și se vor da patrioți la paradele de Ziua Națională a României de prin țară.

Cu această ocazie, românii nu vor să uite sau să ierte felul în care Jandarmeria a ales să bată și să gazeze protestatarii pașnici de la manifestația de pe 10 august. De aceea se vorbește despre un boicot al defilărilor Jandarmeriei din cadrul paradelor militare prin întoarcerea spatelui.

Jandarmeriei nu i-a surâs acest tip de boicot și a emis un comunicat în care spunea că cei care aleg să facă asta nu mai sunt români...

Tot ieri a venit și apelul la demnitate al unui senator USR, Vlad Alexandrescu, dar Jandarmeria a demonstrat de multe ori că îi lipsește această calitate. Senatorul cere Jandarmeriei să nu participe la paradele de 1 Decembrie. Iată mesajul lui în întregime:

„Cer Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie!

Unu la mână, pentru că ați gazat 100.000 de protestatari pașnici în data de 10 august. Ați folosit substanțe periculoase într-o piață plină și de copii, bătrâni, femei însărcinate și alte persoane vulnerabile. I-ați lovit cu bâtele și picioarele pe cei cu mâinile ridicate, care nu reprezentau niciun pericol.

Doi la mână, nu ați considerat necesar să vă cereți iertare pentru acea noapte oribilă. Ba chiar ați și făcut plângere penală împotriva lor. Tot voi! Tot agresorul reclamă victima! Ați inventat povești cu mașini pline ochi cu cocktailuri Molotov, dar fără să vedem o dovadă nici până astăzi. Ați refuzat să ne spuneți până și ce conțineau acele gaze cu care am fost cu toții otrăviți.

Trei la mână, culmea cinismului, Carmen Dan a vrut să și promoveze "fantoma albă" de pe 10 august. Din Colonelul Paraschiv care trimite brutele peste oameni neajutorați, ar fi devenit Generalul Paraschiv, care ar face probabil în mare parte același lucru și în viitor. De fiecare dată, majoritatea jandarmilor au tăcut și au aprobat tacit comportamentul conducerii.

Însă comunicatul vostru de astăzi prin care îi numiți antiromâni pe cei care vor să vă întoarcă spatele, în care spuneți că "se descalifică ca oameni, cetățeni și români" este o mizerie. Tupeul de a insulta în continuare cetățeni români, așa cum tot cetățeni români ați atacat cu brutalitate, arată că nu aveți nicio remușcare în a folosi forța împotriva celor care nu se pot apăra. Tăcerea miilor de jandarmi în fața acestor acte dovedește complicitatea cu abuzatorii.

Cred că este timpul să faceți un pas în spate, să intrați într-o perioadă de reflecție și să cereți respectul românilor abia atunci când îl veți merita din nou. Atunci când vă veți curăța rândurile de șefi care vă conduc pe baza loialității față de politic, în disprețul legii românești. Până nu veți înțelege gravitatea faptelor voastre, că jandarmul trebuie să-l apere pe cetățean, nu să-i rupă fața cu bâta, nu cred că aveți ce căuta la Parada de la 1 Decembrie.”

dasd

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile