O lege care-i încurajează pe șoferi să nu mai plătească rovinieta - aceștia ar putea scăpa de amendă

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: Libertatea.ro
Sursă foto: Libertatea.ro

Un proiect de lege care modifică art. 9 din OUG 15/2002 privind rovinieta a fost adoptat marți de Camera Deputaţilor cu unanimitate de voturi. Partea cea mai interesantă din acest proiect de lege este că dacă trec patru luni de la data în care şoferul a fost depistat că circula fără rovinietă, dar nu este înştiinţat, amenda se prescrie.

Deci, indirect, ești încurajat să nu mai plătești rovinieta, pentru că există o șansă destul de mare să nu primești amenda în 4 luni de zile.

Oricum, oricine a circulat pe șoselele din România știe din proprie experiență că drumurile țării arată ca și când nimeni n-ar plăti rovinietă - gropi, semne de circulație lipsă, beznă etc.

„În momentul în care trec cele patru luni de zile, lucrurile sunt foarte clare. Dacă în patru luni de zile nu este anunţat, se prescrie respectiva contravenţie. În condiţii normale, interpretând modificările despre care vorbim, respectiva contravenţie nu este valabilă dacă nu este comunicată în termenul stabilit de legiuitor”, a declarat deputatul PNL Lucian Bode, inițiatorul acestui proiect de lege.

În același timp, poate acest termen de 4 luni îi va obliga pe cei de la Rutieră să se miște mai cu talent și să trimită amenzile mai repede, ceea ce ar însemna și că vor primi banii mai repede.

Camera Deputaţilor este forul decizional, iar legea va intra în vigoare abia la şase luni după ce este promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial. Deci, cumpără-ți rovinietă dacă ieși la plimbare în afara orașului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile