Spotify ajunge oficial în România, după 9 ani de așteptare

Share
15
Tweet
Spotify (foto: 123rf.com)

E oficial: celebrul serviciu de streaming Spotify îi va lăsa și pe români să descarce muzică (oarecum) moca, 100% legal.

Începând din 28 noiembrie, pirații online vor avea o alternativă legală cât de cât rentabilă pentru descărcarea muzicii. Atunci intră-n scena autohtonă serviciul suedez de streaming Spotify, lansat pentru prima dată în octombrie 2008. Dar ce-i asta, mai exact?

Spotify e un fel de Netflix al industriei muzicale. În loc să plătești separat pentru fiecare melodie sau album, abonamentul lunar îți permite să asculți și să downloadezi câte piese vrei tu. Și totul e 100% legal, că ăsta-i principalul avantaj al serviciului.

Foto: spotify.com

Serviciul ăsta le surâde artiștilor, aceștia fiind plătiți pentru streaming-ul creațiilor lor. Nu scot la fel de mulți bani ca din vânzările albumelor propriu-zise, dar e un compromis pe care-l acceptă în lupta contra pirateriei.

Un abonament în SUA costă 9,99 $ (39 lei); în UK costă 9,99 £ (51 lei); ar fi frumos ca în România să ne întâmpine prețul de 9,99 lei, dar hai să fim realiști. Prețurile astea sunt valabile pentru abonamentul Premium. Ca să te atragă mai ușor, Spotify bagă o super-ofertă în primele 3 luni: 0,99 $ pe lună, adică vreo 4 lei.

Spotify Moca vs. Premium (foto: spotify.com)

Serviciul poate fi folosit și moca, dar asta înseamnă că ești bombardat constant cu reclame de 30 secunde și ai un număr limitat de skip-uri, după care ești nevoit să asculți și ce nu-ți place. Varianta Premium elimină complet ad-urile, îți pune la dispoziție skip-uri infinite și te lasă să downloadezi piesele.

Mai există varianta abonamentului Spotify Unlimited, care nu-i tocmai nelimitat. Pentru 4,99 $ (19 lei) / 4,99 £ (26 lei) beneficiezi de toate avantajele Premium, mai puțin: posibilitatea de download, conținut exclusiv, calitate audio îmbunătățită și redare prin sisteme audio multi-room. Dacă nu poți să downloadezi nimic, degeaba.

Rămâne de văzut dacă serviciul ăsta va prinde sau nu în România. Până la urmă, în loc să dai 40-50 lei lunar, poți la fel de bine să folosești moca programe gen „YouTube-to-MP3 Downloader”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile