Statuia controversată a lui Iisus homeless a ajuns în centrul orașului Glasgow

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Timothy Schmalz

O statuie unde Iisus apare ca un om al străzii dormind pe o bancă a fost instalată în centrul orașului Glasgow.

Copii ale statuii în mărime naturală au fost plasate în orașe din întreaga lume, încă din 2013, deși multe dintre biserici nu au vrut să fie asociate cu ea.

Artistul scoțian Peter Howson a făcut un tablou unde apare Iiisus-homeless, iar opera de artă va fi expusă lângă statuie.

Statuia cunoscută la nivel global a fost creată de sculptorul canadian Timothy Schmalz și poate fi găsită la Nelson Mandela Place, lângă St George's Tron Church din oraș, după ce a primit permisiunea la începutul acestui an de a fi expusă.

Peter Howson

Deși nu-ți poți da seama cu exactitate cine este în acea statuie, rănile de la picioare duc pe toată lumea cu gândul la Iisus.

Schmalz l-a contactat pe preotul Willy Slavin din Glasgow în 2015, iar cel din urmă a vorbit cu asociația bisericilor din oraș și împreună au fost de acord să aducă statuia.

Timothy Schmalz a creat această statuie inspirat de imaginea unei persoane fără adăpost aflată pe o bancă din Toronto.

El a numit statuia Matthew 25, făcând referire la citatul: "Truly I tell you, whatever you did for one of the least of these brothers and sisters of mine, you did for me".

Astfel de statui se găsesc lângă biserici din toată lumea, inclusiv în Singapore, Madrid sau la Vatican. O versiune mai mică a statuii a fost binecuvântată de Papă.

Papa Francis

Cererea ca statuia să fie pusă și la Westminster în Londra a fost refuzată în 2016.

Artistul Peter Howson declară că mesajul transmis de statuie este unul foarte puternic și universal, iar rolul ei este acela de a-i face pe oameni să conștientizeze soarta tristă a celor fără adăpost.

O idee controversată, cum de cele mai multe ori este nevoie în astfel de cazuri, care personal mi-ar plăcea să fie expusă și în România. Ce zici, ar avea efect la noi?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile