Studiu: Facebook este mai periculos decât McDonald’s

Share
11
Tweet
Cat de nociv este facebook-ul Foto: fotolia.com

Concluziile ultimului studiu îi vor da o durere abdominală lui Mark Zuckerberg.

Mulți americani sunt de părere ca Facebook-ul are un impact negativ asupra societății, mai mult decât McDonald's sau Coca Cola, potrivit unui studiu realizat de Institutul Honest Data Polling.

Liderul în clasament a fost producătorul de țigări Marlboro (41%), urmat de Facebook (27%), McDonald's (21%) și Coca Cola (16%).

În cadrul unui al doilea studiu, participanții au fost rugați să evalueze influența negativă a companiilor de tehnologie. Din nou, Facebook a ieșit cu 32%, urmat de Twitter (27%), Google (7%) și Netflix (6%).

Tavis McGinn, fondatorul companiei Honest Data, a mărturisit că rezultatele nu sunt deloc surprinzătoare, având în vedere impactul negativ al Facebook-ului în ultimele luni.

"Oamenii au început să pună la îndoială impactul pe termen lung al Facebook-ului asupra bunăstării psihologice a utilizatorilor", a declarat McGinn.

De asemenea, transmiterea în direct a crimelor și a sinuciderilor, precum și declarațiile foștilor administratori Facebook, precum că rețeaua provoacă dependență și distruge viața socială a utilizatorilor, sunt responsabile de reputația nefastă a rețelei de socializare.

Un studiu realizat de Jurnalul de Psihologie Socială și Clinică a arătat că timpul petrecut pe Facebook a corelat cu amploarea simptomelor depresive la bărbații tineri.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile