Prima decizie inteligentă a Gabrielei Firea ca primar - renunță la Târgul de Crăciun din Piața Victoriei

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
269
Tweet
Sursă foto: facebook.com/astroe

Spre surprinderea tuturor, chiar și a premierului PSD, Mihai Tudose, Gabriela Firea a anunțat săptămâna trecută că intenționează să mai facă un Târg de Crăciun și în Piața Victoriei. Bineînțeles, e doar o coincidență faptul că duminica trecută în Piața Victoriei a început un protest împotriva PSD-ALDE ce a strâns 30.000 de oameni.

Însă protestatarii, dar și orice cetățean cu un minim simț al evidentului (nu cred că există așa ceva, dar să presupunem că ar exista) au văzut în acest târg, amplasat ostentativ, un pumn băgat în gura protestatarilor.

În această dimineață a început și ridicarea târgului cu pricina, dar protestatarii s-au strâns în Piață și, după niște îmbrânceli cu jandarmii și câteva amenzi băgate la intimidare de oamenii legi, au reușit să demonteze schelele pe care urma să se ridice scena târgului de colinde. Le-au strâns și le-au depozitat ordonat într-un loc. Apoi, i-au transmis „duamnei” Firea să vină să le ridice. Ceea ce, până la urmă s-a și întâmplat.

La puțin timp, un camion care aparține probabil firmei ce urma să monteze scena a venit și a încărcat echipamentele, în timp ce protestatarii strigau „Victorie!” în Piața Victoriei. Concomitent, Firea a transmis și un comunicat de presă:

Este foarte grav ce s-a întâmplat astăzi și, ca atare, trag un semnal public de alarmă. Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde și târgul de Crăciun într-o altă locație dar acest lucru nu rezolvă problema de fond. Legea a fost încălcată, un bărbat a fost bătut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresați fizic și verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au încălcat legea, vor răspunde pentru asta, atât civil cât și penal.

Spațiul public este al tuturor, nu poate fi "rezervat" unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat. Există o legislație clară cu privire la adunările publice și respectarea acestei legislații este obligatorie atât pentru cetățeni cât și pentru instituţiile care au atribuții în menținerea sau restabilirea ordinii publice.

Cei care azi nu iau atitudine sunt responsabili pentru recrudescența unor astfel de violențe. Nu este vorba doar despre mine, ca primar general, ci despre climatul de insecuritate care se instaurează în Capitala României și consecințele nerespectării legii în țara noastră.

Îi asigur pe bucureșteni că au în mine un reprezentant care va respecta ceas de ceas Constituția și legile țării, le va apăra tuturor drepturile și interesele legitime, și va lupta pentru ca Bucureștiul să fie într-adevăr o capitală europeană, din toate punctele de vedere.

În această ordine de idei, nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii în ce privește manifestațiile publice. Oricine este liber să protesteze, dar organizatorii manifestațiilor trebuie să-și asume responsabilitatea. Democrația înseamnă libertate, dar în egală măsură și responsabilitate. Legea e aceeași pentru toți!".

Da, apocaliptico-penibil, mai trebuia să adauge că protestatarii care au demontat târgul, de fapt, au dat o lovitură de stat, și era un discurs PSD/A3 100%.

În același timp, este absolut evident faptul că de acum încolo jandarmeria va fi mult mai agresivă și mai pusă pe dat amenzi și bulane protestatarilor. O să fie cu ordin, bineînțeles. Probabil va fi și cu agitatori - îi mai ții minte pe tâmpiții care au venit cu cocktailuri Molotov la protestele din iarnă? Mai știi ceva de ei? Dacă au primit niște ani de pușcărie... ceva? Nu... Să ne așteptăm la tot felul de astfel de deturnări, zic.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile