Telefonul ăsta cu scaner molecular îți spune cât alcool ai în băutură și cât de gras ești

Share
Tweet
Changhong H2 (foto: youtube.com)

Și cât de proaspătă e mâncarea și multe, multe altele.

Changhong H2 e un smartphone chinezesc dotat cu tehnologie de ultimă generație marca Consumer Physics. Asta-i firma care în 2015 lansa SCiO, primul scaner molecular portabil. Nu trebuia decât să-l lipești de un anumit obiect și primeai pe loc toate informațiile despre compoziția lui moleculară.

Foto: youtube.com

Până la urmă, Changhong și Consumer Physics au bătut palma și-au integrat tehnologia asta într-un smartphone, iar rezultatul e un fel de Tricorder din Star Trek. Deși telefonul în sine nu impresionează prin specificații, senzorul ăla face toți banii.

Foto: youtube.com

Scanerul e montat pe spate, pe lângă blițul aparatului foto. Telefonul proiectează lumină înspre obiectul pe care vrei să-l analizezi, după care lumina reflectată e captată de senzor. Semnătura moleculară e apoi comparată cu șabloane stocate în cloud, iar rezultatul analizei apare pe ecran în câteva momente.

Foto: youtube.com

În felul ăsta, Changhong H2 îți poate spune volumul de alcool dintr-o anumită băutură, cantitatea de zaharuri din fructe, cât de proaspăt e un anumit aliment și câte calorii are. Dacă ai motive să bănuiești că niște medicamente sunt contrafăcute, telefonul ăsta poate verifica și-ți dă verdictul în câteva secunde. În plus, dacă ți-l lipești de piele, poți afla procentajul de grăsime din corpul tău.

Foto: youtube.com

Pe lângă scanerul-minune, Changhong H2 e dotat cu un display Full HD de 6”, cameră principală de 16 MP, baterie de 3.000 mAh și senzor pentru amprente. Ah, iar sistemul de operare e Android. Telefonul costă 433 $, adică 1.700 lei.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile